Laia Pèlach i Lluc Salellas, caps de llista per la CUP Girona

Ester Costa, Toni Granados i Jaume Gratacós, per aquest ordre, completaran l’equip inicial

Laia Pèlach i Lluc Salellas seran els caps de llista de la candidatura CUP-Crida per Girona a les eleccions municipals del 24 de maig a la ciutat. Ester Costa, Toni Granados i Jaume Gratacós, per aquest ordre, completaran l’equip inicial, que s’ha presentat avui dijous en una roda de premsa al parc de Vista Alegre. La resta de la llista està en procés d’elaboració, i serà ratificada el proper 23 de març en una nova assemblea oberta.

En la roda de premsa cinc integrants de l’equip inicial han signat el compromís ètic i d’acció política que es va aprovar el passat 5 de febrer per als membres de la candidatura. També s’ha anunciat per la setmana que ve l’inici dels punts participatius que s’han organitzat per elaborar el programa electoral, el primer dels quals girarà a l’entorn de les polítiques culturals i tindrà lloc el dijous 26 de febrer a partir de les 18.30h a La Planeta.

Els dos caps de llista han insistit en la voluntat de “presentar un projecte alternatiu per Girona i amb vocació majoritària”, que “sigui capaç de disputar l’hegemonia a aquells qui han dut les regnes de la ciutat en les darreres dècades”, i “situar les polítiques municipals i les formes de governar al servei dels interessos de la majoria de les gironines i gironins”.

Perfil

Laia Pèlach i Saget (Girona, 1980) és diplomada en Educació Social i llicenciada en Sociologia. Ha treballat principalment en àmbits de l'educació en el lleure, l'educació social, l'ocupació i la igualtat de gènere. És mare de tres criatures i viu al barri de la Devesa. Està implicada en el moviment educatiu a l’escola Eiximenis i ha participat activament en l’associacionisme gironí.

Lluc Salellas i Vilar (Girona, 1984) és llicenciat en Ciències Polítiques i Periodisme. Treballa a Òmnium Cultural com a gestor de projectes i  viu al barri de l'Eixample. Implicat en associacions com el Casal Independentista El Forn i en el moviment veïnal del seu barri. També ha estat vinculat a l'escoltisme i a colles de cultura popular de la ciutat, i l'any 2012 va encapçalar la llista de la CUP-AE per Girona a les eleccions al Parlament.