Detingut amb prop de 300 plantes de marihuana al soterrani d'una casa a Sant Feliu de Guíxols

Els Mossos també han denunciat una altra persona que va llogar l'habitatge tenint coneixença dels fets

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 11 de febrer un home per cultivar prop de 300 plantes de marihuana al soterrani d'una casa a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). El detingut és un home de 30 anys, nacionalitat portuguesa i veí de la població.

Els Mossos també van denunciar el mateix dia un home, de 57 anys, de nacionalitat espanyola i també veí de la població, que va llogar l'habitatge tenint coneixença del fet il·lícit i a canvi d'uns diners per la collita. La detenció és el resultat d'una investigació que es va iniciar durant el mes de gener en tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana en el soterrani d'una casa de Sant Feliu de Guíxols. Per aquest motiu es va iniciar una investigació que va finalitzar el passat 11 de febrer amb un registre a aquest domicili.

Els mossos van localitzar en una primera estança,16 sacs de compostatge, adobs, 6 garrafes de fertilitzant, làmpades de gran potència, diversos tubs de ventilació i aires condicionats. En un segon habitacle es van trobar prop de 300 plantes en un primer estadi de germinació, així com més làmpades, aires condicionats, tubs de ventilació i ventiladors. A més, es va comprovar que tota la instal·lació elèctrica no passava pel comptador oficial, i per tant s'estava cometent un frau elèctric de forma continuada.

La investigació va determinar que la finca estava llogada a un home que va construir la instal·lació elèctrica fraudulenta i en va crear el cultiu de marihuana. Per això, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els mossos també van imputar l'home que va llogar el soterrani del seu immoble per instal·lar-hi un cultiu il·legal de marihuana tenint coneixença del fet il·lícit i a canvi d'uns diners per la collita.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 12 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte a l'altra persona denunciada, aquest haurà de declarar davant l'autoritat judicial competent quan sigui requerit.