Girona és la ciutat amb millor reputació 'online' d'Espanya

Ho indica un informe elaborat pel web camparatiu d'hotels, Trivago

Girona és la ciutat de l’Estat espanyol amb millor reputació en línia. Així ho indica un informe elaborat per la web comparativa de preus d’hotels Trivago a través del qual s’han analitzat més de 7 milions de valoracions en línia d’hotels. S’ha estudiat la reputació dels destins turístics de l’Estat, analitzant totes les demarcacions i quaranta ciutats de manera individual.
 
Amb 83’37 punts, Girona és la ciutat que ha rebut les millors valoracions dels usuaris i, de fet, és l’única ciutat de l’Estat que supera els 83 punts sobre un total de 100. En segon lloc hi ha Ronda (82’94 punts) i en tercer lloc Santiago de Compostel·la (82’90 punts). Més enrere queden ciutats com Barcelona, amb 80’80 punts, o Tarragona, amb 78’56 punts. “Es tracta d’una notícia excel·lent, que confirma l’aposta ferma pel turisme, per la qualitat i per l’excel·lència que estem fent a la ciutat”, ha subratllat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.
 
Les valoracions analitzades procedeixen de pàgines web que Trivago inclou al seu sistema, com Expedia o Venere. Gràcies a l’estudi s’ha comprovat que els usuaris tendeixen a valorar millor els hotels petits i familiars, on l’atenció sol ser més personalitzada, tal com passa en ciutats culturals de mida mitjana o petita. Trivago també ha analitzat la reputació de les demarcacions estatals. La Corunya, Còrdova o Navarra són les demarcacions amb millor reputació, mentre que, paradoxalment, la demarcació de Girona ocupa l’avantpenúltim lloc de la llista.