Un web de fotografia històrica publica un 'fake' de Salvador Dalí pintant un penis sobre Gala

El portal la fa passar com autèntica i s'ha tornat viral a Twitter

El web de fotografia històrica "Old Pics Archive" amb seu a Londres, ha publicat una imatge falsa de Salvador Dalí que s'ha tornat viral a la xarxa social Twitter.

Els responsables del conegut portal britànic, van publicar el passat 15 d'octubre una entrada sota el títol "Salvador Dalí: I no not take drugs, I'm drugs" (Jo no prenc drogues, sóc droga). En el seu interior hi apareix un ampli ventall de recull de fotografies amb l'artista figuerenc com a protagonista. La que ha aixecat més polseguera però, és la darrera, on apareix pintant un penis damunt el front de Gala i signant "Picasso" a sota.

La polèmica però, no ha saltat fins avui, moment en que el community managerha decidit publicar aquesta fotografia a la xarxa social de microblogging i s'ha tornat viral en poques hores.

Els mateixos autors de l'entrada desconeixen que la fotografia és un muntatge i, també, desconeixen la identitat de Gala a qui anomenen "una dona". Nombrosos usuaris de Twitter han explicat que es tracta d'un "fake" però els responsables del web i el perfil de Twitter encara no han procedit a retirar la fotografia.



La fotografia falsa
 

La fotografia original