Detinguts tres lladres especialitzats en robar supermercats al Baix Empordà

Se'ls imputa quatre delictes i dues faltes de furt

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de  la Bisbal d’Empordà van detenir el dia 10 de febrer a Palamós, una dona i dos homes, de 22 a 29 anys, tots ells de nacionalitat romanesa i veïns de Lloret de Mar, com a presumptes autors de quatre delictes de furt, dues faltes de furt i pertinença a organitzacions criminals.
 
El dia 5 de febrer, els mossos van tenir coneixement que s’havien sostret diverses ampolles de licor valorades en 342 euros d’un supermercat de la població de Sant Joan de Palamós.
 
Arran aquest fet, els agents de la comissaria de la Bisbal, van iniciar la investigació que va permetre identificar els lladres, una dona i dos homes,  que ja havien estat detinguts diverses vegades per cometre furts en diferents supermercats de les poblacions de Palamós, Calonge i Palafrugell (Baix Empordà).
 
Els responsables de l’establiment afectat van informar a la patrulla que la seva cadena de supermercat ja havien patit diferents furts amb el mateix modus operandi en els seus establiments repartits per Catalunya.
 
Gràcies a la informació obtinguda, la policia va iniciar una investigació que va posar de manifest l’existència d’un grup delictiu, composat per diversos membres, que es dedicava a sostreure ampolles de licor en establiments de la mateixa cadena.
 
La manera d’actuar dels lladres era sempre la mateixa: utilitzaven inhibidors  o bé tallaven els sistemes d’alarma de les mateixes ampolles de licor, i tot seguit, utilitzaven malles interiors per transportar-les.
 
La investigació va concloure el passat 10 de febrer, a quarts de dues del migdia, quan una patrulla va localitzar i detenir als presumptes autors quan circulaven amb un vehicle per la carretera GI-652 PK 2.5, dins del terme municipal de Torrent (Baix Empordà).
 
A l’interior del vehicle es va localitzar diferent material utilitzat per cometre els robatoris, com un inhibidor d’alarmes, unes alicates i  unes malles elàstiques que s’utilitzen sota la roba per amagar el material sostret..
 
Als detinguts se’ls imputa l’autoria de quatre delictes de furt i dues faltes de furt comeses els darrers sis dies en establiments comercials de Palamós (Baix Empordà), Girona, Figueres (Alt Empordà), Vic (Osona) i Tarragona. En el conjunts d’aquests robatoris van aconseguir sostreure ampolles de licor valorades en 4.293 euros.
 
Als detinguts també se’ls imputa un delicte contra l’ordre públic i pertinença a organitzacions i grups criminals.
 
Els detinguts, amb nombrosos antecedents, van passar el dia 11 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.