Petició de 19 anys de presó per l'autor del crim en un camp de marihuana a Vila-Sacra

Despres de tirotejar la víctima la va llençar al riu Muga

El fiscal demana 19 anys de presó per a l'acusat de matar a trets un home en una plantació de marihuana de Vila-Sacra (Alt Empordà) el 2 d'octubre del 2013.

L'acusa d'un delicte d'assassinat per traïdoria perquè sosté que el tipus d'arma i munició tenien una "gran potència mortal" i que Francisco Javier Molina es va aprofitar de la impunitat que li oferia disparar a la víctima en una zona de camp aïllada.

Després de cometre el crim, que va ser a plena llum del dia, l'acusat va embolicar el cadàver amb plàstics i el va portar fins a Castelló d'Empúries, on el va llançar al riu Muga. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal vol que indemnitzi els familiars de la víctima amb 400.000 euros.

L'Audiència de Girona ha fixat el judici, que es fa amb jurat popular, per al mes de juny. En l'escrit de conclusions provisionals, el ministeri fiscal considera que l'acusat, Francisco Javier Molina, va assassinar la víctima a trets després de sorprendre'l robant-li marihuana. Li va disparar tres vegades, i alguns projectils li van impactar al cap i al tòrax.

El fiscal, Enrique Barata, relata que l'acusat, que actualment té 60 anys, cultivava i vigilava permanentment unes plantes de marihuana que tenia en aquest camp de Vila-Sacra. Durant la vigilància, anava armat amb una escopeta repetidora de caça carregada amb cartutxos de munició prohibida, tipus perdigó. L'acusació pública sosté que Molina era "conscient de la gran potència mortal" de l'arma que duia.

Entre la una i les dues del migdia del 2 d'octubre del 2013, Francisco Javier Molina va "sorprendre la víctima agafant algunes branques" i, quan va veure que fugia corrents, el va apuntar l'arma i va disparar tres cops. El fiscal indica que amb el primer tret el "va abatre" perquè dos perdigons li van impactar al maluc i una tercera li va trencar el fèmur. "Va provocar que la víctima caigués a terra impedida per córrer", exposa el fiscal.

Tercer tret per rematar-lo

L'acusat va caminar cap a la víctima i, quan estava a una distància d'entre tres i cinc metres, el va disparar "directament al pit", a l'alçada del cor. "Per assegurar el resultat letal", continua el fiscal, se li va apropar més i el va rematar amb un tercer tret al cap, que li va travessar el crani. L'acusació apunta que quan Molina va disparar per tercera vegada va actuar amb total "menyspreu" cap a la vida de la víctima.

L'acusació creu que Francisco Javier Molina es va aprofitar de la total incapacitat de defensa de la víctima, de la capacitat letal de l'arma i de la impunitat que li proporcionava disparar en una camp aïllat, de difícil accés i visibilitat situat als afores de Vila-Sacra.

Després de cometre el crim, va embolicar la víctima amb plàstics, el va lligar amb cordes, el va pujar al seu vehicle i va conduir fins al riu Muga, a l'alçada de Castelló d'Empúries, on va llançar i enfonsar el cadàver. El van trobar tres dies després que la família de la víctima denunciés que el jove havia desaparegut.

El fiscal acusa Molina d'un delicte d'assassinat i demana que el condemnin a 19 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, demana que indemnitzi la família de la víctima amb 400.000 euros (200.000 per als pares i 50.000 per a cadascun dels quatre germans).