10.000 euros de fiança per a la tarotista detinguda per l'assassinat del bidó de Lloret de Mar

L'Audiència de Girona ordena que li retirin el passaport per evitar que fugi

L'Audiència de Girona ha deixat en llibertat sota una fiança de 10.000 euros la tarotista detinguda pel crim del bidó de Lloret de Mar. El jutjat d'instrucció 4 de Blanes va enviar a presó per assassinat Norma Beatriz Kuike, detinguda a l'Argentina el juny del 2013 i extradida al país a finals de gener.

Ara, l'Audiència ha admès el recurs de la defensa perquè considera que els indicis que hi ha contra la detinguda són "de limitada eficàcia incriminatòria". Tot i això, per evitar que fugi, li ha retirat el passaport i l'obliga a comparèixer al jutjat cada dilluns. La víctima va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment nou anys després que els seus familiars denunciessin que havia desaparegut.

La víctima va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel·la de Lloret de Mar el juny del 2013 i la policia va detenir Norma Beatriz Kuike al seu país d'origen, l'Argentina, pocs dies després, el 14 de juny. No la van extradir fins el mes passat. En relació al cas, també van detenir, empresonar i posteriorment van deixar en llibertat Josep Maria Tarragüell, que ha reconegut que es va desfer del cadàver per ordre de Kuike i el va enterrar en una finca de la seva propietat.


Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d'instrucció número 4 de Blanes no es va creure la seva versió de la tarotista i va ordenar el seu ingrés a presó per un delicte d'assassinat. La defensa de Kuike va recórrer la decisió del jutjat i ara l'Audiència de Girona ha estimat el recurs i ha ordenat que la deixin en llibertat sota fiança.

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha argumentat que la investigació ja fa molts mesos que dura però no ha pogut "confirmar, ratificar o enfortir els indicis" que existeixen contra Kuike. "Ateses la limitada eficàcia incriminatòria dels indicis, el transcurs d'un amplíssim lapse temporal i les escasses perspectives que les diligències pendents de practicar permetin confirmar la participació de la detinguda en el delicte d'homicidi o assassinat, la sala entén necessari i procedent acordar la seva llibertat provisional", conclou l'Audiència en la interlocutòria.

Kuike ja ha abonat els 10.000 euros de fiança i l'han deixat en llibertat. Tot i això, li han retirat el passaport per evitar que pugui fugir i l'obliguen a comparèixer davant del Jutjat d'instrucció 4 de Blanes cada dilluns per comprovar que continua estant localitzable al país.