La segona part de 'Ocho apellidos vascos' es rodarà al Baix Empordà

La productora s'ha desplaçat en diverses ocasions a la zona però encara ha de decidir les localitzacions definitives

La comarca del Baix Empordà serà l'escenari principal del rodatge de la segona part de 'Ocho apellidos vascos'. La primera part, amb més de 9,2 milions d'espectadors, s'ha convertit en la pel·lícula més vista de la història del cine a l'estat espanyol.

La productora s'ha desplaçat en més d'una ocasió fins a la zona per veure de primera mà què els ofereixen tant els pobles de l'interior com els de la costa però encara no han decidit les localitzacions definitives. La setmana vinent està prevista una altra visita. A banda del Baix Empordà, l'equip també vol rodar una part a la ciutat de Barcelona. Un cop escollides les localitzacions, la voluntat és començar a rodar en poques setmanes.

'Ocho apellidos vascos' ha sigut tot un fenomen a les sales de cinema. Estrenada el març del 2014, s'ha convertit en la pel·lícula que més dies ha estat dins el rànquing de les més vistes (va ser líder durant 62 dies consecutius) i va aconseguir superar els 54,5 MEUR de recaptació als cinemes. La cinta, dirigida per Emilio Martínez Lázaro i produïda per La Zona, Kowalski Films i Telecinco Cinema, va aconseguir enfilar-se fins als 9.232.059 espectadors. 


La comèdia explica la història d'amor entre una noia basca (Clara Lago) que coneix a un 'señorito' andalús (Dani Rovira) a la Feria d'Abril de Sevilla. Ell s'enamora i decideix anar a buscar-la al seu poble, al País Basc, per conquistar-la. Per aconseguir-la, farà tot el possible per fer-se passar per basc. 

Localitzant al Baix Empordà

Després d'aquest èxit rotund, a finals de l'any passat es va saber que l'equip de la pel·lícula preparava la segona part i que l'acció es traslladava enguany fins a Catalunya. La productora s'ha fixat en les comarques gironines per acollir el rodatge d'aquesta segona part de la comèdia. Per això, un equip de la pel·lícula s'han desplaçat ja en diverses ocasions fins al Baix Empordà on, en col·laboració amb algunes administracions i organismes de la zona, estan visitant tant pobles de l'interior i també de la costa per escollir les ubicacions adequades. 

De fet, per a la setmana vinent està prevista una nova visita per avançar en les localitzacions i tancar alguns serrells com l'allotjament i el càtering per a l'equip de la pel·lícula. La seva intenció és poder començar a rodar en poques setmanes. Tot i que bona part de la comèdia està previst que es desenvolupi al Baix Empordà, l'equip també rodarà a la ciutat de Barcelona. 

Són pocs els detalls que han transcendit sobre el guió, els protagonistes i el títol d'aquesta esperada segona part. El que sembla clar és que la parella de Dani Rovira i Clara Lago seguirà encapçalant el repartiment però la productora busca un actor català per convertir-se en coprotagonista.