El castell de Montsoriu celebrarà el seu quart aniversari d'obertura al públic

També es commemorarà el 20è aniversari de l’inici dels treballs de restauració

El castell de Montsoriu celebrarà el quart aniversari de la seva obertura al públic el proper diumenge 22 de febrer, Una festa que servirà també per commemorar el 20è aniversari de l'inici dels treballs de restauració. es retrà homenatge a tots aquells qui de manera directa o indirecta han tingut un paper important en la recuperació d’un dels castells gòtics més importants de Catalunya i un dels recintes medievals més importants del país.

En el transcurs d’aquesta celebració es presentarà oficialment la maqueta de Manel Genovart i també, s'estrenarà el nou recorregut amb visita lliure pel recinte, ja que durant aquests primers quatre anys només era visitable amb guia.

La festa s’iniciarà a les deu del matí amb la recepció a coll de Castellar. Mitja hora més tard, es farà un esmorzar de benvinguda i una visita de les autoritats a les obres que s'estan realitzant, així com al resultat del camp de treball i a la zona de futures actuacions. Seguidament, s'obrirà el castell al públic, que podrà fer la visita lliure, encara que també es comptarà amb diversos guies repartits per recinte.

L’acte institucional continuarà a la sala noble amb una audició a càrrec del grup de guitarres de l'Orquestra Jove de la Selva, un resum dels treballs de restauració fets fins al moment i un reconeixement del Consell Comarcal i el Patronat del Castell a tothom qui ha col•laborat en la restauració. Paral•lelament, tal com ha avançat el mateix president de l’ens comarcal, es farà l'acte formal del lliurament de la maqueta del castell que ha realitzat Manel Genovart.

La clausura de l’acte anirà a càrrec de les autoritats amb els seus corresponents parlaments. Una copa de cava posarà el punt i final a aquesta cita, que es preveu que es converteixi en un esdeveniment que congregarà un gran nombre de representants de les poblacions veïnes i, també, persones vingudes d’arreu de la demarcació de Girona.