Un centenar de persones recorden Carles Sabater a Llançà

L'acte coincideix amb el 16è aniversari de la seva mort

Un centenar de persones - majoritàriament de les comarques barcelonines- han fet una trobada aquest diumenge en record del cantant Carles Sabater, en el setzè aniversari de la seva mort. En l'esdeveniment, organitzat per l'entitat CLAM Sau, s'ha fet una ofrena floral al cementiri on es troben part de les cendres del cantant, una visita a la plaça del municipi que porta el seu nom, un dinar de germanor i la projecció de l'obra 'El knack', protagonitzada per Sabater.

La coreògrafa Coco Comín ha participat en aquesta reunió d'amants de SAU que té com a objectiu recordar i homenatjar aquest artista, un dels cantants catalans més reconeguts que acostumava a estiuejar a Llançà, a l'Alt Empordà. Els actes han començat a les dotze del migdia amb una ofrena floral a la tomba de Carles Sabater, situada al cementiri vell de Llançà on es troben la meitat de les cendres del cantant de Sau.

La família de l'artista, seguint la voluntat del cantant, va llançar l'altra meitat de les cendres al mar. Carles Sabater va néixer a Barcelona però acostumava a estiuejar a Llançà. Per aquest motiu i pels lligams que unien el cantant amb el poble de l'Alt Empordà, l'entitat CLAM Sau fa setze anys que ret homenatge a l'artista en aquest indret. En l'acte d'aquest any, la coreògrafa Coco Comín ha llegit unes paraules en record del músic.

Després de l'ofrena floral, els participants s'han desplaçat fins a la plaça del poble que porta el nom de Carles Sabater. Posteriorment, a dos quarts de dues del migdia, el centenar d'assistents -gran part d'ells vinguts de les comarques barcelonines- han fet un dinar de germanor a l'Hotel Grimar de Llançà. Enguany, a diferència d'altres trobades, l'organització ha volgut mostrar les diverses facetes artístiques que dominava en Carles Sabater i, per això, han realitzat una projecció de l'obra 'El knack' a la Casa de Cultura del poble. Es tracta d'una pel·lícula estrenada a finals del 1988 sota la direcció de Ricard Reguant i protagonitzada per Carles Sabater. El repartiment el completen Camilo Rodríguez, Mercè Pons i Pere Ponce.

"Enguany hem optat per una versió diferent i mostrar una part de la trajectòria d'en Carles poc coneguda", ha explicat la coordinadora del CLAM Sau, Marta Pich. En principi l'entitat té previst mantenir aquestes trobades anuals que serveixen per posar en relleu la figura del cantant i recordar-lo.