Lloret de Mar balla al ritme de la rua de Carnaval

Milers de persones s'han apropat fins a la localitat per gaudir de la festa

Disfresses molt treballades i carrosses espectaculars. Aquesta ha estat la tònica del segon passi de la rua de Carnaval de Lloret de Mar que aquest diumenge al migdia ha omplert de gom a gom aquest municipi de la comarca de la Selva. La rua ha arrencat pel passeig marítim a les dotze del migdia i durant unes hores ha anat desfilant pels carrers principals de la vila.

Mussols, faraons i faraones egípcies, sirenes amb coral, petits trossos de gel o gerros de flors han estat algunes de les disfresses que han escollit les comparses que no han parat de ballar i fer gresca durant tot el recorregut. La gran majoria dels assistents destacava la gran feina que des de fa mesos han portat a terme les colles carnavalesques. A diferència de les comparses, els assistents a la rua han apostat per disfresses més tradicionals com la de princesa, 'cowboy', ninja o de personatges de pel·lícules reconegudes com 'Frozen'.

De les 22 colles participants, 8 d'elles eren originàries de Lloret de Mar, la resta provenien de municipis propers com Tossa de Mar, Blanes o d'arreu del territori català com Cerdanyola del Vallès - era el primer cop que participava en aquesta rua- o de la Vall d'en Bas. "Això demostra que el Carnaval de Lloret de Mar està plenament consolidat i cada cop atreu a més colles i visitants", ha explicat la regidora de Festes de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Ester Olivé.

Segons la regidora, any rere any els actes de la festa de Carnestoltes atreu més veïns de França o Anglaterra que es desplacen fins aquesta localitat. Un fet que també es tradueix amb millors xifres tant pel que fa al sector hoteler com la restauració. Enguany la colla de la 'Mainada de Lloret de Mar' ha estat l'encarregada d'obrir la rua. La desfilada ha començat amb força tot i les quatre gotes que queien a la localitat però que ràpidament s'han aturat i han deixat pas a un dia més clar, amb clarianes.


Enguany, com a novetat, una de les carrosses participants, amb més de 500 persones, era una carrossa solidària que tenia com objectiu mostrar el suport de la ciutadania amb la lluita i la investigació sobre l'AME (Atrofia Muscular Espinal). Una malaltia que patia un nadó de la vila que darrerament ha mort.

Aquesta nit es donaran a conèixer els premis a les millors carrosses i comparses. Uns guardons molt sucosos que es mouen entre els 380 per la millor comparsa i els 1.425 euros que s'emporta la carrossa que hagi estat escollida com la millor i més elaborada de totes. Un jurat expert repartit durant tot el recorregut s'encarrega de valorar les colles participants i, aquesta nit, s'entregaran els premis. Segons Olivé, cada any el consistori destina 27.000 euros entre subvencions i guardons. "El que volem és que la qualitat vagi millorant any rere any i que la gent s'ho passi bé, que sigui una gran festa", ha explicat.

Per no trepitjar-se, el Carnaval de Blanes es realitza aquesta tarda i el 28 de febrer hi ha la rua de Tossa de Mar. Les festes de Carnestoltes de Lloret de Mar finalitzaran el proper 18 de febrer a les vuit del vespre amb l'enterrament de la Sardina. En conjunt, Olivé ha detallat que entre les tres rues del Carnaval de la Costa Brava sud esperen arribar als 100.000 espectadors.