Mor un treballador de 34 anys al caure des d'una plataforma elevadora a Salt

La víctima reparava un balcó del quart pis

Un operari de 34 anys i veí de Salt (Gironès) ha mort en caure des d'una plataforma elevadora des d'una alçada de quatre pisos. La víctima i un company estaven reparant els balcons posteriors de l'edifici situat al número 40 del carrer Doctor Ferran.

En el moment de l'accident, la víctima estava damunt la plataforma i l'altre operari estava al balcó. Per motius que s'estan investigant, perquè el company no ha vist com queia, poc abans de tres quarts de deu del matí la víctima s'ha precipitat al buit i ha mort gairebé a l'acte. Fins al lloc s'hi ha desplaçat Policia Local, Mossos d'Esquadra i ambulàncies del SEM, que han intentat reanimar el jove però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

La víctima treballava en una obra a l'edifici situat al número 40 del carrer Doctor Ferran. Ell i el seu company estaven reparant les balconades, d'on se n'havia després el revestiment. Aquests últims dies, els dos paletes havien estat reparant la façana del bloc i ara treballaven a la part posterior de l'edifici, que dóna a una petita placeta.

Els fets

L'accident laboral ha tingut lloc poc abans de tres quarts de deu del matí (els mossos han rebut l'avís a les 9.43). En aquell moment, els dos operaris estaven reparant el balcó del quart pis. La víctima, que té nacionalitat espanyola, estava enfilat damunt la plataforma elevadora. El seu company estava a l'altra banda, al balcó del pis.


Assenyalant on era el treballador © ACN

Per motius que es desconeixen, perquè l'altre paleta estava d'esquena en aquell moment i no l'ha vist caure, la víctima s'ha precipitat al buit. El jove ha impactat contra la vorera i ha mort gairebé a l'acte. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat patrulles de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que han acordonat la zona (avui és dia de mercat i les parades es troben a tocar del lloc on ha passat l'accident).

Al lloc també s'hi han desplaçat ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els efectius d'emergències han intentat reanimar la víctima sense èxit, i no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

D'acord amb els procediments habituals en accidents laborals on hi ha víctimes mortals, els mossos han posat els fets en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i del Departament d'Empresa i Ocupació. Personal de la Inspecció de Treball ha anat fins al lloc per investigar les causes del sinistre. A priori, l'operari no havia de portar arnès de seguretat, perquè la plataforma elevadora on estava enfilat ja té baranes i és tancada.