Girona instal·la el primer radar dissuasiu al carrer Barcelona

Informarà als conductors a quina velocitat circulen

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa el primer radar pedagògic que s’instal·la a la ciutat. L’objectiu d’aquest radar és informar els conductors sobre la velocitat a la qual circulen i emetre missatges d’advertència a aquells conductors que superin la velocitat permesa. “La voluntat d’aquesta iniciativa és fer pedagogia de les normes de circulació i que els conductors prenguin consciència de la velocitat a la que circulen. No es tracta d’un radar sancionador. Independentment d’aquesta mesura, anirem fent els controls de velocitat habituals”, ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.
 
El radar, que estarà en funcionament tot el mes de febrer, està ubicat a l’altura del número 139 del carrer de Barcelona, en el tram comprès entre el carrer de Santa Maria i el carrer de Sant Miquel, en direcció al centre de la ciutat. L’aparell mostra, per tant, la lectura de la velocitat en temps real dels vehicles que circulen pels dos carrils en sentit a l’entrada a la ciutat i registra aquestes dades. Amb les dades preses de mostra durant quinze dies, s’ha calculat que per aquest tram hi circulen uns 3.224 vehicles cada dia i que circulen a una velocitat mitjana de 43 km/h.
 
La configuració actual del radar mostra diversos colors dels valors de les velocitats, tenint en compte que la velocitat permesa en tractar-se d’una via urbana és de 50 km/hora. A velocitats inferiors a 15 km/h i superiors a 71 km/h no emet cap senyal. A una velocitat entre 15 km/h i 40 km/h mostra la velocitat en groc; a velocitats entre 40 i 51 km/h mostra la velocitat en taronja, i a velocitats entre 51 km/h i 71 km/h mostra la velocitat en vermell.
 
A partir del mes de març s’instal·laran radars informatius al carrer de Carles Ribas i Bracons i al carrer del Pont Major, projectes emmarcats dins dels pressupostos participats dels barris del 2014.