Gas Natural amplia la xarxa per donar servei a 5.900 habitatges d'Empuriabrava

La firma ha invertit 1,2 milions d'euros

Aquest matí, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, el delegat de Gas Natural Distribución a Girona, Joan Arimany, i el delegat de Noves Poblacions i Infraestructures de la Zona Est i Balears de Gas Natural Distribución, Robert Gauxax, han presentat l'inici oficial del subministrament de gas al nucli poblacional d'Empuriabrava. L'acte ha aplegat empresaris i autoritats locals de la zona.

Segons les dades aportades per l'empresa, Gas Natural Fenosa - a través de la seva companyia distribuïdora Gas Natural Distribución- ha invertit fins a 1,2 milions d'euros per fer arribar el subministrament de gas al municipi de Castelló d'Empúries i al nucli d'Empuriabrava. En concret, ara fa pocs dies l'empresa va finalitzar la construcció d'una xarxa de 9,3 quilòmetres i una planta de gas natural liquat que permetés fer arribar aquest servei fins als habitatges de la marina d'Empuriabrava.

Des de finals de l'any passat, alguns habitatges i establiments comercials d'aquest nucli ja disposaven de subministrament de gas. Tot i això, la construcció d'aquesta nova xarxa permetrà que, durant el primer any, 5.900 habitatges puguin tenir gas natural. La firma ha explicat que durant aquest 2015 tenen previst continuar invertint per estendre la xarxa i oferir el subministrament al màxim nombre d'habitatges possibles. La seva voluntat és invertir uns 500.000 euros més per arribar fins als 1,7 MEUR que tenien previst destinar en aquest projecte. Actualment, hi ha uns 13.500 clients potencials a Empuriabrava.

Pel que fa dades generals, la companyia energètica distribueix gas a 360 municipis de Catalunya. Durant el 2013, la firma va invertir 67 milions d'euros i va incorporar 40.889 nous punts de subministrament al territori català. Des de la companyia asseguren que l'índex de penetració a Catalunya - el percentatge de punts de subministrament sobre el total d'habitatges - és del 54%, molt per sobre de la mitjana espanyola que se situa en el 27%. Des de la firma assenyalen que això és degut a les grans inversions que la companyia ha destinat al territori per incrementar la seva activitat; durant els darrers 20 anys Gas Natural Fenosa ha invertit 1.400 milions d'euros.