Humana va recollir l'any passat 340 tones de roba usada a les comarques gironines

Sant Feliu de Guíxols i Palamós van ser els dos municipis on més roba i calçat es va reunir

De les 4.100 tones de roba i calçat usat que l'ONG Humana va recollir l'any passat al conjunt de l'Estat, 340 tones es van aplegar a les comarques gironines on l'associació compta amb 185 contenidors repartits en 67 municipis.

Per comarques, a la Selva es van recollir 109 tones, 103 al Baix Empordà, 67 a l'Alt Empordà, 43 al Gironès (on Humana no disposa de contenidors a Girona) i 17 al Pla de l'Estany.

Per municipis, a Sant Feliu de Guíxols i Palamós, es van recollir més de 20.000 tones de roba usada, i a Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar i Llançà es van superar els 14.000 quilos. L'ONG destina els diners de la venda de la roba a projectes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.

Des de l'inici de la seva activitat a Catalunya fa gairebé 30 anys, l'objectiu d'Humana ha estat gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada i incentivar-ne un consum responsable.

És una finalitat compartida per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que pretén reduir la generació primària total de residus de Catalunya, incrementar el coneixement entre la població de l'oferta existent de productes reutilitzables o de segona mà, i fomentar l'allargament de la vida útil dels productes.