Un autobús queda atrapat sota un pont i genera el caos a la GIV-4016

El conductor es volia estalviar la collada de Toses i va intentar fer drecera

Una de les carreteres secundàries més emprades pels esquiadors que van a les estacions de la Molina i la Masella es va convertir ahir a la tarda en una trampa després que un autocar es va quedar encallat sota un pont.

El conductor del bus va sortir de l'estació de la Molina quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda i va decidir abandonar l'N-260 per entrar a la GIV-4016, per d'aquesta forma, estalviar-se la collada. Amb el que no comptava aquest conductor és que només a 1,5km de finalitzar el recorregut es toparia amb un pont de la línia R3 que uneix Barcelona amb Puigcerdà de només 3 metres d'alçada i hi quedaria atrapat.

Fou aleshores quan la carretera, de poc més de dos metres d'amplada, va quedar completament bloquejada. Fou necessari que els Mossos d'Esquadra arribessin fins al lloc dels fets per tal d'escortar l'autobús, el qual va haver de fer marxar enrere.

Amb tot, la via va quedar completament taponada i intransitable durant dues hores, fins a tres quarts de vuit del vespre, moment que l'autocar va tornar a l'N-260.


© Ivan Sanz Tusell