Neva a cota zero a les comarques gironines

Cultura decideix tancar el monestir de Sant Pere de Rodes

Alguns dels municipis del Cap de Creus (Alt Empordà) s'han llevat aquest matí enfarinats a causa d'una lleu nevada que ha dificultat els accessos en algunes zones.

Malgrat totes les carreteres són transitables segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), es recomana una conducció curosa en els trams compresos entre Cadaqués i Port de la Selva.

Per la seva banda, agents de la Policia Local de Cadaqués han estat treballant aquest matí per evitar que es formin plaques de gel a la carretera mitjançant l'ús de salt als accessos i camins propers.


Accés a Cadaqués © Ràdio Cap de Creus

En un altre ordre de les coses, l'alcalde de Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha informat que el departament de Cultura de la Generalitat ha decidit tancar a les visites el monestir de Sant Pere de Rodes, per evitar desplaçaments en cotxe i minimitzar riscos.

La carretera a partir dels 300 metres d'alçada presenta complicacions importants i ja hi estan treballant membres del cos dels Mossos d'Esquadra i Protecció Civil per posar-hi remei.


Carretera a Port de la Selva © Josep M. Cervera
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís pels voltants de les onze del matí per neu on es veuen especialment afectades la comarca de l'Alt Empordà amb un risc Alt, mentre que també es troben incloses les comarques del Gironès, Pla de l'Estany, Selva i Baix Empordà amb un risc moderat.

La nevada, que s'ha desplaçat d'est a est també ha afectat altres municipis com Banyoles (Pla de l'Estany) o Besalú (Garrotxa) pels voltants de tres quarts de dotze del migdia.

 

Sorprise!!! Neva molt! #neu #nieve #snow #melianta #Banyoles

Un vídeo publicado por Nuria Roura (@rouranuria) el



La neu arribant a Besalú © David Buch