Una app permetrà avisar a la policia de Castelló d'Empúries en cas d'emergència

La voluntat del consistori és que el sistema d'alarma funcioni abans de Setmana Santa

La Policia Local de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà, incorporarà properament un nou sistema de seguretat ciutadana. Es tracta d'una alarma silenciosa, pionera a tot l'Estat, que s'instal·la als telèfons mòbils intel·ligents que tinguin el sistema operatiu Android.

Actualment ja s'utilitza a Badalona i, de moment, s'està sincronitzant amb el programa de gestió policial 'DRAG' del poble. Aquesta nova eina no tindrà cap mena de cost econòmic i permetrà que tots els veïns, comerciants o propietaris de masies aïllades puguin alertar la policia en cas d'emergència tocant la pantalla tàctil del seu mòbil. L'objectiu és que el sistema sigui operatiu d'aquí a un mes, abans de Setmana Santa.

Des del consistori assenyalen que l'eina està pensada sobretot pels comerciants que hagin d'avisar la Policia Local de Castelló d'Empúries en cas de robatoris, furts o incidències. Tot i això, l'Ajuntament assenyala que també pot ser efectiva per a propietaris de masies o habitatges que es trobin en zones aïllades del municipi. El sistema no suposa cap cost econòmic ni per a l'Ajuntament ni pels usuaris del servei.

Un toc per demanar ajuda

L'aplicació permet alertar el cos policial amb un sol toc que es faci a la pantalla tàctil del telèfon mòbil. L'alerta arriba immediatament a les dependències policies i s'activarà una dotació perquè es desplaci al lloc on està ubicada la botiga o l'habitatge. Les claus del nou sistema radiquen en la discreció i simplicitat de l'eina - només s'ha de prémer un botó vermell a la pantalla- reduint així el temps que suposa una trucada telefònica convencional. Totes les persones interessades en utilitzar l'aplicació només hauran de sol·licitar l'alta del servei 'Botó Vermell' a través d'un formulari que s'habilitarà properament al web municipal.

Un cop rebuda l'alta, la patrulla del barri visitarà el comerç, masia o habitatge per verificar físicament les dades i perquè l'usuari signi les condicions d'ús del servei. Al mateix temps, els agents explicaran a totes les persones el funcionament de l'aplicació i es realitzarà una prova per verificar que funciona correctament. Des del consistori assenyalen que l'objectiu és que el sistema d'alarma estigui plenament operatiu abans de la Setmana Santa d'enguany, el mes de març.