Abonament de bus a 50 municipis per viatjar a Barcelona amb descomptes del 50%

Santi Vila ha anunciat la mesura que es posarà en marxa a partir de juliol

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat avui la posada en servei a partir del juny d’un nou abonament T-10/120 entre les comarques de Girona i Barcelona, que permetrà fer desplaçaments amb autobús a la capital catalana amb descomptes de fins el 50% respecte el preu del bitllet actual.

Al juny s’implantarà a la Garrotxa, Pla de l’Estany i la Selva interior; al juliol als municipis de la Costa Brava nord i centre, coincidint amb la temporada alta de l’estiu, i ja al setembre, amb l’inici del curs escolar, al corredor Figueres-Girona-Barcelona.
 
Aquest nou abonament beneficiarà el mig milió d’usuaris de 50 municipis de les comarques de Girona i serà efectiu a les 7 línies que actualment connecten amb bus la demarcació gironina amb la ciutat de Barcelona. Els preus de cada viatge, amb el nou títol, oscil·laran, en funció del recorregut, entre els 6 euros i els 12 euros, mentre que ara la forquilla de preus és de 7 euros a 24 euros.
 
Les línies beneficiades per la nova T-10/120 són les següents:
 
Garrotxa- Barcelona per Bracons
Recorregut: Olot, Les Preses i Sant Esteve d’en Bas
Preu actual: 8 a 13 euros
Preu T-10/120: 7 euros
Entrada en servei: juny
 
Garrotxa-Barcelona per Pla de l’Estany
Recorregut: Olot, Sant Joan les Fonts, Montagut, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Besalú, Serinyà, Banyoles, Porqueres i Cornellà de Terri
Preu actual: 8 a 14 euros
Preu T-10/120: 7 euros
Entrada en servei: juny
 
Garrotxa-Barcelona per la Selva
Recorregut: Olot, les Preses, Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Les Planes, Amer, la Cellera, Anglès, Brunyola, Santa Coloma, Riudarenes, Sils
Preu actual: 7 a 14 euros
Preu T-10/120: 6 euros
Entrada en servei: juny
 
Selva interior-Barcelona
Recorregut: Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea
Preu actual: 10 a 16 euros
Preu T-10/120: 6 euros
Entrada en servei: juny
 
Costa Brava nord-Barcelona
Recorregut: El Port de la Selva, Cadaqués, Llançà, Selva de Mar, Roses, Castelló d’Empúries
Preu actual: 16 a 24 euros
Preu T-10/120: 10 a 12 euros
Entrada en servei: juliol
 
Costa Brava centre-Barcelona
Recorregut: Sant Pere Pescador, l’Escala, Torroella de Montgrí, Pals, Palafrugell, Palamós, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Vidreres
Preu actual: 11 a 18 euros
Preu T-10/120: 10 a 12 euros
Entrada en servei: juliol
 
Figueres-Girona-Barcelona
Recorregut: Figueres, Vilamalla, Pontós, Bàscara, Sant Julià de Ramis, Girona
Preu actual: 12 a 18 euros
Preu T-10/120: 7,5 a 11 euros
Entrada en servei: setembre
 
Inversió d'1 milió d'euros anuals
 
El títol de transport T10/120 permet fer 10 viatges en 120 dies a un preu que en alguns casos serà de la meitat del preu actual. La targeta és multipersonal i, per tant, la poden utilitzar els membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta.

Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte i es pot recarregar a bord dels propis autobusos. L’actuació, que és un pas previ al desplegament del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport públic, i dotar els viatgers d’una xarxa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.