El fiscal vol 16 anys de presó per l'home que va matar un company de feina d'una ganivetada

L'acusació imputa un delicte d'assassinat al processat i reclama que pagui una indemnització de 240.000 euros

La fiscal demana 16 anys de presó per al treballador de l'escorxador de Riudellots de la Selva que va matar un company de feina d'una ganivetada.

El crim va tenir lloc la matinada del 23 d'octubre del 2012. Segons recull l'escrit, acusat i víctima treballaven de costat a la cadena on es feia la cansalada.

El processat va fer una "brevíssima increpació" a l'altre perquè envaïa el seu espai i, com que no li va agradar la resposta, li va enfonsar un ganivet de 15 centímetres de fulla al pit. La víctima va morir gairebé a l'acte.

La fiscal imputa al processat, Chen Chiaowei, un delicte d'assassinat, sol·licita una pena de 16 anys i demana que indemnitzi la família de la víctima amb 240.000 euros.

Segons recull l'escrit de qualificació, Chen Chiaowei feia gairebé mig any que treballava a l'escorxador Frigorífics Costa Brava quan va cometre el crim (tenia contracte d'ençà del 28 de maig). L'acusat, de procedència xinesa, feia jornada a la sala de desfer. En concret, a la cadena de producció d'on sortia la cansalada.

Com la resta de plantilla, Chiaowei tenia un codi imprès a la roba de treball (guants, mascareta i sabates) i al joc de tres ganivets que feia servir per tallar la carn. El seu número era el 115.

Quan entrava a treballar, l'acusat sempre ocupava el mateix lloc a la cadena de producció. Al seu costat dret, Chiaowei hi tenia un jove de 30 anys procedent de Costa d'Ivori. Segons recull la fiscal, no hi ha constància que abans del crim entre ells dos hi hagués "mala relació" o que haguessin protagonitzat "baralles o discussions".

El detonant, una mala resposta

Aquell 23 d'octubre, acusat i víctima van començar la jornada laboral a les dotze de la matinada. El crim va tenir lloc poc després d'un quart de tres de la nit, després de fer un dels descansos reglamentaris. Quan van tornar al lloc de feina, la fiscal recull que el xinès va fer una "brevíssima increpació" a la víctima, perquè segons ell li estava "envaint el seu espai".

Segons l'escrit de qualificació, el detonant del crim va ser que a Chiaowei no li va agradar la resposta que li va donar la víctima. Per això, "de manera totalment sorpresiva", i sense que el jove de Costa d'Ivori es pogués defensar, el processat li va donar "una estocada" al pit amb el ganivet de tallar carn.

La fiscal subratlla que Chiaowei tenia una "intenció inequívoca de matar" el seu company de feina quan el va atacar. De fet, el xinès va enfonsar el ganivet fins al mànec al cos de la víctima. En total, 15 centímetres de fulla, que li van travessar l'estèrnum i li van foradar el cor. La víctima va morir gairebé a l'acte.

L'escrit recull que el ganivet de tallar carn estava "molt afilat" i que tenia "una gran capacitat de tall i penetració". Per això, subratlla que tant l'arma com la zona del cos on Chiaowei la va enfonsar -el tòrax- "eren idònies" per acabar amb la vida del jove treballador.

16 anys de presó

La fiscal, Sandra Fagil, imputa a Chen Chiaowei un delicte d'assassinat i demana que se'l condemni a 16 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita una indemnització global de 240.000 euros per als familiars de la víctima.

D'aquests, 200.000 són per a la filla del treballador (que aleshores no havia complert ni els 2 anys), 30.000 són per als pares del noi i els 10.000 restants, per al seu germà. L'acusació considera, però, que aquesta quantitat l'han de satisfer l'acusat i la companyia d'assegurances Zurich, com a responsables civils directes. De manera subsidiària, també reclama que l'empresa Frigorífics Costa Brava hagi de pagar.