Els cotxes de luxe 'Tramontana' utilitzaran l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell de banc de proves

La marca té la seu a Palau de Santa Eulàlia

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través d’Aeroports de Catalunya, i l’empresa gironina-andorrana IDTR (Internacional distribucions Tramontana), societat constituïda per Pyrénées SL i Tramontana, han signat avui un conveni de col·laboració pel qual la companyia catalana usarà les instal·lacions de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell per fer-hi proves i exposar els seus vehicles i prototips en fase de desenvolupament. Tramontana es va fundar l’any 2005 a Palau de Santa Eulàlia (Gironès) amb l'objectiu de dissenyar i fabricar cotxes de luxe de qualitat superior.
 
L’objectiu de IDTR és aprofitar l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell per captar clients internacionals i utilitzar les instal·lacions com a base de proves i demostracions. D’aquesta forma, a més, es potencia l’arribada d’aviació corporativa, tant privada com en aerotaxis a l’aeroport.
 
Aeroports de Catalunya pactarà el calendari i horaris d’ús de l’aeroport amb l’empresa IDTR per combinar l’arribada d’avions amb la utilització de la pista per fer les proves i presentacions dels cotxes. Així, els serveis de lloguer de pista i plataforma seran un servei més de l’aeroport, que amb aquesta activitat també es promourà internacionalment.
 
Aeroports de Catalunya valora de forma molt positiva que aquesta empresa vulgui utilitzar l’aeroport tant per fer les presentacions dels seus productes com per usar-lo de benvinguda dels seus clients. Com a aeròdrom privat només hauria pogut llogar l’espai de l’aeroport per a proves, però en ser ara aeroport comercial fa que l’empresa no només utilitzi l’espai per a presentacions sinó com que també l’ usi com a porta d’entrada pels clients potencials que arribaran de tot Europa, ja que venen a veure un cotxe exclusiu fabricat de forma artesanal.