Judici a l'home que va apunyalar la seva ex a Lloret de Mar

S'enfronta a una possible pena de 10 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un home que s'enfronta a 10 anys de presó per intentar matar la seva ex a ganivetades i, després, robar-li diners i el cotxe.

L'acusat, Mohammed Rghioui, ha negat ser l'autor de l'apunyalament i ha assegurat que el dia de l'agressió, el 5 de febrer del 2010, estava a Bèlgica i no a Lloret de Mar (Selva).

La víctima, en canvi, assegura que quan va tornar a casa després de passar la nit fora, l'acusat l'esperava a dins. Llavors, van començar a discutir, ell la va tirar a terra agafant-la pels cabells i li va clavar un ganivet fins a tres vegades.

En un primer moment, la noia va atribuir l'agressió a un altre home però diu que va ser "per por" a l'acusat.

El judici

Mohammed Rghioui s'enfronta a una pena de 8 anys de presó per un homicidi en grau de temptativa i a 2 anys més entre reixes per un robatori amb força. La fiscalia i l'acusació particular sostenen que l'acusat va utilitzar les claus que encara guardava del pis on vivia la seva exparella. Per això, quan la noia va arribar a casa el 5 de febrer del 2010 cap a tres quarts de dotze del migdia, el processat ja l'estava esperant dins.

La noia ha relatat que havien tingut una relació intermitent, amb discussions habituals per gelosia. Segons explica, quan va veure l'acusat van començar a discutir perquè, encara que ja no estaven junts, ella havia "fet la seva vida" i havia passat la nit amb un altre home. "Em deia tota l'estona que marxés, que tenia cinc minuts per marxar", ha explicat la noia que diu que el pis on vivia estava a nom del seu ex.

Aleshores, explicat la noia, la va agafar pels cabells i la va fer caure a terra. "Després tot va ser molt ràpid, va treure un ganivet no sé d'on i me'l va clavar tres vegades", ha declarat. Finalment, amb promeses de no denunciar-lo, va aconseguir que li donés les claus per sortir del pis i va poder demanar ajuda.

Era a Bèlgica

El processat nega totes les acusacions i diu que el 5 de febrer del 2010 era a Bèlgica, on feia un temps que se n'havia anat a viure. També ha negat que ell i la víctima fossin parella. "Érem amics, en un moment vam tenir relacions, però no vam ser mai parella", ha afirmat.

L'acusat assegura que la víctima es va discutir amb la seva germana i li va demanar a ell si podia anar a viure al seu pis de Lloret. "Com que jo marxava, li vaig dir que s'hi podia quedar quinze dies", ha relatat Mohammed Rghioui. El processat diu que "no sap" per què la víctima li atribueix l'agressió a ell.

També diu desconèixer com és que el cotxe robat de la víctima just després de l'agressió va aparèixer a Bèlgica i ha explicat que, de fet, una germana de la noia vivia al país. La víctima també diu que l'agressor li va robar 1.000 euros que tenia dins una cartera. "No era una noia per tenir-hi una relació seriosa, tenia problemes amb les drogues", ha assegurat l'acusat.

La defensa de Rghioui demana que l'absolguin. El cas, que ha arribat a judici aquest dimecres a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.