La neu pot arribar a la tarda a cotes baixes de les comarques de Girona

Des del Cecat estan pendents de l'evolució del temps

Les nevades de les demarcacions de Tarragona i Lleida desapareixeran al llarg d'aquest matí i es preveu que s'activin a partir d'aquest migdia al litoral i prelitoral de les comarques gironines.

També es mantindrà la nevada al litoral i prelitoral de Barcelona. Puntualment per sobre de 400 metres es podran acumular entre cinc i quinze centímetres de neu.

La responsable del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya Cecat, Montse Font, ha indicat que estan pendents de l'evolució del temps davant les possibles afectacions que es puguin produir de cara a les properes hores a les comarques del nord-est.

Font ha explicat que encara queden dues o tres hores de nevada a les comarques de Barcelona, Tarragona i Lleida fins que es pugui desplaçar a les comarques de Girona. La responsable del Cecat ha precisat que encara no hi ha una previsió exacte de l'evolució de la nevada i de les afectacions que pugui comportar en les properes hores a l'espera d'una reunió aquest migdia amb el Consell Assessor on aportaran tota la informació meteorològica i d'emergència actualitzada.

El Cecat ha insistir a demanar que s'evitin els desplaçaments des de Barcelona cap a Tarragona i Lleida pels talls que es registren a les principals vies cap a aquestes destinacions. Continua tallada l'AP-7 entre Martorell i el Vendrell, l'AP-2 de Soses a la Bisbal del Penedès i l'A-2 des d'Abrera en sentit Lleida.