Sita Murt encara el futur sense sorpreses al 080

La marca ha presentat avui la seva col·lecció "Oxford vibes"

Una de les col·leccions més esperades a la jornada d'avui era de Sita Murt, que ha despertat una gran expectació després del traspàs de la dissenyadora el desembre de l'any passat. Sota el nom d'"Oxford vibes", les maniquí han desfilat amb unes peces on el punt ha predominat: abrics, sweaters, pantalons i delicats vestits han donat pas sota la frase que va fer cèlebre la dissenyadora; "No em digueu que és impossible. Les coses s’han de provar".

Cap sorpresa entre els patrons que s'han presentat. Una línia molt sòbria com és habitual en la marca, elevadament clàssica i suau que denota una clara intenció de continuïtat. Si bé és cert que la desaparició de Murt fou en dates molt properes al 080 i caldrà veure si en properes col·leccions decideixen donar un gir a les tendències.

La firma avui ha redescobert el plisat en punt aplicant-lo a vestits i faldilles. També n'han destacat els teixits vaporosos i fluids que contrasten amb altres més estructurats i marcadament gràfics.

CND By Cóndor

La curiositat del dia l'ha protagonitzat CND By Cóndor que tenia com a estrella la "nena més bonica del món", Kristina Pimenova, la qual no ha pogut desfilar per problemes burocràtics.

La col•lecció “Chocolat by cnd Barcelona” ha estat precisament l'encarregada d'obrir la passarel·la del 080, amb una proposta inspirada amb l’aroma de la xocolata, que retorna al món de la infantesa. Marrons xocolata, blancs trencats, roses salmonats o pols, combinats amb vermells robí i metàl•lics suaus. Per a la temporada tardor-hivern 2015-2016, la firma vesteix als nens i nenes amb teixits majoritàriament de llana, el cotó per als vestits i pels complements cremalleres vistes i un toc de plomes en colls i butxaques.


© 080 Barcelona Fashion

TCN

La marca TCN ha tancat la jornada matinal amb seva proposta per a la propera temporada tardor-hivern. Una col·lecció de prèt-a porter d’hivern on el pilar fonamental és la barreja com a essència. Una vegada més, la seda és el teixit best-seller de TCN, que acompanya amb punt en bruses i camisoles.

Els tricots de caixmir són una de les peces estrella de la temporada, o el tricor soft. Abrics, fets de llana o de feltre, i la màxima rebelació en llenceria és la blonda tintada. Peces que semblen rescatades d’un bagul màgic, on els culottes, els sostenidors i els minishorts cobren vida per ells mateixos.

Míriam Ponsa

La dissenyadora amb taller a Manresa ha obert la jornada de la tarda amb la col·lecció "Exili", on ha mostrat el que probablement es poden qualificar com els més cuidats de tota la jornada. Inspirada en els qui es van veure forçats a marxar l’hivern del 1939, finalitzada la Guerra Civil espanyola, Ponsa ha rubricat uns patrons molt treballats de caire monocromàtic on les capes sobreposades han estat les protagonistes.

La tècnica del punt tricotat és un dels eixos centrals de la col·lecció, que es combina amb llana, s’enfeltra amb seda, es manipula amb làtex i es broda amb llana metxa.


© 080 Barcelona Fashion

Josep Abril

El més fluix d'avui. La seva col·lecció que portava per títol "Invisibles" ha passat, com indica el seu nom, gairebé desaparcebuda per gran part del públic si no fos per la poc cuidada selecció musical; una guitarra pertorbadora en directe obra de l'intèrpret "Refree".

La seva proposta, molt semblant a la roba dels anys 90, figures geomètriques i costures ben resoltes, tenia com a principal element una molesta "neu" que embrutava les sabates i parts baixes de les tel·les. El més curiós han estat unes granotes que per la part frontal donaven la impressió de ser dues peces de roba mentre que per la part del darrera deixava clar que només es tractava d'una.


© 080 Barcelona Fashion

La cloenda ha anat a càrrec de la firma Desigual. Per demà està previst que es mostrin les col·leccions de Georgina Vendrell, Pagè, Manuel Bolaño, Menchén Tomàs i Custo Barcelona, entre d'altres.