La nevada ha obligat a tancar preventivament l'institut de Sant Hilari Sacalm

Les previsions per demà no assenyalen neu a les comarques gironines

La neu del matí ha causat algunes incidències al transport escolar i a centres educatius a diversos punts de Catalunya, tot i que han estat de caràcter lleu. Així, els responsables de fins a set escoles situades a les comarques del Bages, la Selva i Osona han decidit suspendre les classes a la tarda per evitar que nevades més intenses poguessin enxampar els alumnes fora de casa.

A banda, a punts del Berguedà, d'Osona i del Bages ha calgut avançar el transport escolar per tornar els alumnes als seus punts de residència. Segons ha informat el departament d'Ensenyament, l'Institut Anton Busquets de Sant Hilari Sacalm ha acabat les classes a les 14.05 h i ha tancat, d'acord amb l'alcalde, per prevenció, ja que ha començat a nevar amb força.

A la Catalunya Central, a l'escola de Sant Salvador de Sant Jordi, a Cercs (Berguedà), s'ha avançat el transport escolar perquè una setzena d'alumnes poguessin arribar als seus domicilis, situats als nuclis de la Nou, Sant Corneli, Cercs i la Rodonella.

A l'escola Gira-Sol de Montmajor (Berguedà), els pares han anat a buscar els fills a l'escola i el transport de la tarda no cal fer-lo. En total afecta 7 alumnes. A Osona també han avançat el transport escolar a tot el Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Muntanyola, Viladrau i Santa Eulàlia de Riuprimer.

A més a més, han comunicat als Serveis Territorials que han suspès les classes a la tarda: l'escola Anton Busquets i Punset de Calders (Bages); l'Institut Moianès de Moià (Osona); l'Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra (Bages); l'institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès (Osona); l'escola de Muntanyola (Osona) i l'escola Terra Nostra d'Olost (Osona).

Protecció Civil del Consell Comarcal del Bages també ha informat aquest migdia que a causa de la neu que ha caigut en alguns punts del Moianès, s'ha activat el protocol d'emergències per nevades. La neu ha afectat el transport escolar de l'Institut Moianès, de Moià, amb destinació a l'Estany i Collsuspina, i s'ha avançat el retorn a casa d'una vintena d'alumnes.

El transport escolar des de l'IES Miquel Bosch i Jover d'Artés cap als municipis d'Avinyó, Santa Maria d'Oló, Calders i Monistrol de Calders s'ha avançat lleugerament aquest migdia, sense cap incidència remarcable. En el cas de Navarcles, algunes famílies de Talamanca han anat a buscar els alumnes de l'Escola Catalunya, però el transport escolar s'ha mantingut per a l'hora habitual.