Sanció de 4.900 euros per a un gironí que criava i venia gossos il·legalment

La Fundació Faada va denunciar el cas al Seprona

Multa de 4.900 euros per a un gironí que criava i venia gossos de raça de forma il·legal. Segons informa la fundació Faada, el desembre del 2013 van denunciar el cas davant del Seprona després de rebre queixes sobre les males condicions en els que vivien uns gossos en un municipi de les comarques gironines.

El propietari dels animals es dedicava a la cria de gossos de raça picolo, llebrers russos i dogs alemanys i els venia a través d'anuncis que penjava a webs d'Internet. Quan els agents van inspeccionar el criador, el denunciat tenia 23 gossos, entre els quals cadells.

Alguns dels animals no estaven censats i el denunciat no tenia els permisos per dedicar-se a la cria i venda d'animals. La Fundació Faada va sol·licitar la intervenció del Seprona per comprovar les condicions de vida dels animals perquè havien rebut queixes. Quan els agents van fer la inspecció, es van trobar amb animals sense microxip i sense cens. Segons Faada, el denunciat no disposava dels permisos necessaris per dedicar-se a aquesta activitat perquè no estava inscrit al registre de nuclis zoològics.

La denúncia es va cursar davant els serveis territorials de la Generalitat a Girona i, segons Faada, s'ha resolt amb la imposició d'una sanció de 4.900 euros al propietari per no estar inscrit al registre i no tenir degudament identificats els animals.

Faada creu que és "un pas important" que s'imposin sancions elevades als criadors il·legals. "Amb centres d'acolliment i refugis saturats permanentment per l'elevat nombre d'abandonaments, creiem que s'han d'adoptar mesures urgents per posar fre a aquesta situació", exposen en el comunicat que reclama "sancions exemplars" per als criadors il·legals i els particulars que abandonin animals.