Xuclà (CiU) reclama a Foment que pacti amb els ajuntaments les variants d’Olot i Bianya

Considera "molt important" escoltar les necessitats el territori

El diputat de CiU al Congrés Jordi Xuclà ha demanat al Ministeri de Foment que “pacti urgentment amb els ajuntaments i el govern català les variants d’Olot i Bianya”.

Per Xuclà “la variant d’Olot és un projecte molt important per tots els pobles de la Garrotxa ja que millorarà la connexió de la comarca amb Osona, l'Alt Empordà i el Ripollès, a més de ser una infraestructura llargament reivindicada per tal de descongestionar el trànsit que creua la capital garrotxina”.

Per aquest motiu, el diputat gironí considera que “és molt important escoltar les necessitats del territori i saber la seva postura sobre el traçat”. “Cal evitar que des d’uns despatxos de Madrid, sense conèixer la realitat de la comarca, la nova carretera destrossi la Vall de Bianya, ja que és un tram d’alt valor ambiental i agrícola”, ha sentenciat.

Per altre banda, Xuclà ha recordat que fa uns mesos ja va reclamar al Govern de l’Estat que es desenvolupés aquest projecte en aquesta legislatura. “Estem en la recta final del mandat i de moment l’expectativa és negativa sobre la part de la variant que depèn de l’Estat” però a més “cal que el projecte es redacti escoltant el territori, fer-ho ben fet”.