Celia Vela uneix orient i occident a través d'una història d'amor al 080

Mango ha tancat la jornada amb Elisa Sednaoui com a maquiní estrella

La dissenyadora figuerenca Celia Vela ha participat avui en la jornada inaugural del 080 Barcelona Fashion presentant la seva col·lecció per a la tardor-hivern 2015/2016 carregada de sensualitat.

Vela ha desplegat les seves creacions a través d'una història d'amor entre un noi de Barcelona i una noia d'Osaka, que ha unit occident amb orient mentre es veia reflectit en les diverses creacions damunt la passarel·la.

Amb aquest romàntic preàmbul, Vela proposa una col·lecció per a home i dona, amb el seu particular segell.

Vestits de cerimònia, kimonos de boda dels pares de l’enamorada són alguns dels dissenys que més han cridat l'atenció dins una posada en escena romàntica i sensual.


L'alcaldessa, Marta Felip, a la desfilada de Celia Vela © Ana Sabartés

Per a dona, aposta pel negre, el blau fosc, el gris, com a colors fetitxe i pels shorts i minivestits, en diferent versions de punt que s’ajusten a la silueta femenina, en tota una exhibició d’elegància i sofisticació “en curt”. Per a home, aposta per caputxes, pantalons baggies, amb ús de teixits més rústics, oferint una imatge de “samurai modern”.

A la desfilada hi ha assistit, entre nombroses personalitats, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la qual ha assegurat en declaracions a AraGirona.cat que Celia Vela és una de les dissenyadores "més importants a nivell mundial" i que "porten el nom de Figueres arreu".


© 080 Barcelona Fashion

Edgar Carrascal

De la seva banda, Edgar Carrascal ha presentat la col·lecció “Blue Rose” per a la tardor-hivern 2015/2016. Aquesta flor, protagonista en la desfilada, ha acompanyat a tots els models, mentre que les persones de la Front Row també en disposaven d'una.

La peça estrella de la col·lecció ha esatt la camisa, que el dissenyador reinventa i posa al dia, amb materials com cotó poliamida, llanes fredes i altres materials no convencionals com la placa de poliestirè. Els colors de la col·lecció son els blancs i negre i sobretot el blau, acompanyats de detalls daurats i platejats. En destaca també que no ha fet distincions entre homes i dones a nivell cromàtic, fet que ha remarcat una certa igualtat de gènere al llarg de la mostra.


© 080 Barcelona Fashion

Brain & Beast

La posada en escena més psicodèlica de la jornada ha anat a càrrec de trio format per Ángel Vilda, César Olivar i Veronica Raposo. Pallassos i pirates han inundat la passarel·la del Museu Marítim de Barcelona en la presentació de "Maniac", la novena entrega del seu particular “Décalogue”.

La col·lecció ha dotat als maniquís amb peces gairebé escultòriques, un seguit de peces gairebé escultòriques i que les fan impossibles de dur en el dia a dia. Jugant amb les superposicions i peces sastre, s'han pogut veure faldilles cuidades fins a l'extrem, denotant certa obsessió compulsiva per intentar aconseguir que tot encaixi fins al més petit detall.

La peça estrella ha estat la dessuadora, que els creadors presenten en colors molt vius, amb predomini dels colors block. Utilitzant materials com el neoprè o altres teixits sintètics, proposen siluetes molt estructurades.

La sorpresa l'ha donat el bróker Josef Ajram, que ha desfilat per Brain & Beast acompanyat d'un gos gegant. De fet, molts altres models han sortit acompanyats per aquests animals de companyia. El final de la desfilada ha estat marcada pel 'cameo' d'Ángel Vilda que ha aparegut com un maniquí més i la frase "Don't let fear stop your dreams" (no deixis que la por aturi els teus somnis) com a lema de l'espectacle.

© 080 Barcelona Fashion

Pablo Erroz

Erroz ha presentat la col·lecció “Nostalgic”, amb propostes per a home i dona per a la tardor-hivern 2015/2016. El dissenyador ha pres com a punt de partida creatiu un viatge, el revivint el moment de la immigració americana cap a Europa als anys 20 després del Crack del 29, proposant un home “dandy” i una dona elegant i sofisticada.

La seva proposta ha estat la menys arriscada i la que menys expectació ha despertat entre el públic present. Els seus dissenys, lluny de sorprendre, s'acostaven molt a una roba de carrer que hom podria utilitzar diàriament en l'actualitat malgrat el toc retro.

El creador ha apostat per una línia esportiva i alhora elegant, que pivota sobre els colors negre, marró, gris, navy, camel i vainilla. Erroz utilitza teixits rústics i càlids, com llanes 100%, en diferents gammes i textures, cotó, napes i pèl. Juga amb diferents estampats, sempre sobris, sobre llanes, amb tècniques que van des del bottonato, en diferents tons sobre un mateix teixit, a la reinterpretació d’estampats clàssics.Tot plegat, un “Gran Gatsby en voyage”.


© 080 Barcelona Fashion

Mango

La gran cloenda de la nit ha anat a càrrec de la firma Mango que ha presentat a seva col·lecció per a la primavera-estiu 2015. Amb la model Elisa Sednaoui com a maquiní estrella, la firma internacional catalana ha tancat la jornada inaugural de la 15a edició de la passarel·la.

Fils de Complicitat
 
Dins les activitats paral·leles, aquesta tarda s’ha inaugurat l’exposició “Fils de Complicitat”, una col·laboració creativa entre la dissenyadora Celia Vela i la pintora Begoña Ramos. La creadora i l’artista plàstica han estat acompanyades en la inauguració pel gerent del Consorci de Comerç, Moda i Artesania (CCAM), Miquel Rodríguez i per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip. La mostra aplega una vintena de peces que combinen pintura amb tèxtil. Les obres, que recullen escenes estretament vinculades amb el món de la moda, són en la seva majoria retrats elaborats a partir de tècnica mixta sobre tela amb aplicacions en xantillí o brodat.
 
Segons ha explicat Vela en el marc de la inauguració, “tot i que moda i pintura són a priori disciplines llunyanes, compartim una concepció de la creació força similar que ens ha portat col·laborar en aquest projecte” amb resultats “sorprenents i insòlits”.

La mostra es pot visitar fins el proper divendres, 6 de febrer al Museu Marítim de Barcelona-Drassanes Reials.