Una petita allau deixa dues persones ferides a Vaquèira

En el rescat hi han participat un Mosso fora de servei i personal de l'estació

Quan passaven pocs minuts de l'una de la tarda hi ha hagut una petita allau a Vaquèira (Naut Aran), fora de la zona de les pistes d'esquí, que ha afectat a dues persones (un home i una dona de 45 i 40 anys respectivament), les quals han resultat ferides lleus per hipotèrmia i han estat traslladades a l'hospital de Vielha.
 
Fins al lloc s'hi han desplaçat els pisters i serveis sanitaris de l'estació, que han rescatat als ferits, juntament amb un Mosso d’Esquadra de la Unitat de Muntanya fora de servei.
 
Al lloc també s’han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat (Pompièrs d’Aran) i dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, una d’elles de la Unitat de Muntanya. Els Pompièrs d’Aran han fet el trasllat sanitari des del lloc de l’accident fins a l’Espitau dera Val d’Aran, a Vielha.
 
Recordar que el pla d'emergències ALLAUCAT està en fase de prealerta perquè el perill d'allaus és FORT (4 en una escala de 5) a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa, i MARCAT (3) a la meitat nord de la resta del Pirineu Occidental, i també per sobre de 2.200 metres al Ter-Freser i Perafita-Puigpedrós, al Pirineu Oriental.
 
Es recomana molta precaució en la pràctica d’esports de muntanya i portar la indumentària i el material de seguretat adequat. Recordeu consultar el Butlletí de Perill d’Allaus (BPA) http://www.igc.cat/web/ca/allaus_butlleti.php abans de fer activitats de muntanya per adequar la vostra activitat als nivells de perill i evitar accidents.