Presó després de ser detingut set vegades per robar a l'interior de vehicles a Girona

Des de novembre de l'any passat havia practicat 24 robatoris

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 26 de gener un home de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a interior de vehicle.
 
Durant el més de novembre de l’any passat, els mossos de la comissaria de Girona van rebre un seguit de denúncies de persones que havien estat víctimes de robatoris a l’interior dels seus vehicles. Tots els cotxes estaven aparcats a la zona de fora muralla i a l’eixamplede la ciutat.
 
Els agents van iniciar un operatiu per tal de localitzar la persona o persones que estarien darrera d’aquests il·lícits.
 
Cap a les quatre de la matinada dia 9 de desembre, una patrulla de paisà va veure un home que estava trencant el vidre de la part davantera dreta d’un turisme i tot seguit marxava corrents. Els mossos van localitzar-lo una estona més tard i el van detenir. Una altra patrulla va comprovar que havien estat quatre els cotxes saquejats.
 
Després d’estudiar els quinze casos denunciats durant el més de novembre, els investigadors van relacionar el detingut amb els robatoris.
 
El dia 9 de desembre, el detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona i va quedar en llibertat amb càrrecs.
 
Tot i aquesta detenció, una vegada en llibertat els robatoris es van continuar repetint i va ser detingut per aquest motiu els dies 12 i 24 de desembre i 3, 4 i 23 de gener.
 
El modus operandi que utilitzava sempre era el mateix, fracturava un dels vidres del vehicle per accedir a l’interior o, si el vehicle era vell, forçava el pany per obrir la porta.
 
Els objectes més sostrets eren els aparells musicals, ulleres de sol, dispositius bluetooth i navegadors GPS.
 
El passat 24 de gener un jutjat penal de Girona va dictar una ordre de crida i cerca per trencament de condemna, segons la qual havia d’estar localitzable permanentment.
 
Cap a les tres del migdia del dia 26 de gener els mossos van localitzar l’home a la zona de fora muralles de Girona i el van detenir.
 
El detingut, que tenia nombrosos antecedents pel mateix fet, va passar el dia 27 de gener a disposició del jutjat penal de Girona, el qual va dictar el seu ingrés a presó.