L’Ajuntament de Figueres proposa el 4 de maig com a festa local

Es vol substituir el 25 de maig

Al ple de demà s’aprovarà la modificació de les festes locals del calendari 2015 de Figueres, canviant el 25 maig, proposat inicialment, pel 4 del mateix mes. L’altra festa local fixada al calendari, el 29 de juny, es manté sense modificacions. Es tracta d’una iniciativa que s’aprovarà aquest dimarts, però que a través del Gabinet de l’Alcaldia es va pactar amb tots els grups municipals, a excepció d’ICV.

El 25 de maig havia estat proposat en un principi com una de les dues festes locals que hi ha fixades anualment al calendari, però, seguint les indicacions del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, s’ha reconsiderat aquesta data perquè el diumenge 24 de maig se celebren les eleccions municipals i es creu convenient, per tal d’afavorir la participació, que l’endemà sigui un dia laborable. Per aquesta raó s’ha decidit passar aquesta festa al 4 de maig que, a més, permet agrupar més dies festius entorn de les Fires i Festes de la Sta. Creu.

Apuntar també que s’establirà per a l’antic municipi de Vilatenim la celebració de les mateixes festes locals que Figueres per a l’any 2015.