ERC presenta la plataforma 'Catalunya Sí Girona' per donar suport a Maria Mercè Roca

Bosch destaca que les capitals del país tenen un paper "crucial" en el procés cap a la independència

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat aquest dissabte al matí la plataforma 'Catalunya - Si Girona', integrada per membres de la societat civil gironina, per donar suport a Maria Mercè Roca com a alcaldable republicana a la ciutat.

L'acte s'ha fet al Centre Cívic Sant Narcís i ha comptat amb el suport del diputat al Congrés i candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, Alfred Bosch, que ha subratllat que "les capitals del país són essencials i tenen un paper crucial en el procés cap a la independència".

"És des de les grans ciutats que hem de construir el nou país", ha reflexionat en veu alta l'alcaldable de Barcelona. A més, Bosch ha proposat un salari mínim de ciutat.

La candidata a l'alcaldia de Girona per ERC, Maria Mercè Roca, ha reivindicat el paper que les persones provinents de la cultura, el coneixement, l'empresa, els moviments socials i veïnals tenen per Esquerra en la definició d'un projecte progressista, de regeneració democràtica i construcció nacional com el que ella encapçala a Girona.

Per la seva banda, el candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, Alfred Bosch, ha intervingut en l'acte de presentació de la plataforma 'Catalunya Sí Girona' per explicar el projecte que aquesta formació té per les capitals catalanes i el paper que han de jugar en la construcció del nou país. A més, Bosch ha proposat un salari mínim de ciutat. "Qui pot viure a Girona o a Barcelona amb un salari mínim de 648 euros? És una indignitat. Hem de mobilitzar-nos per elevar aquest llindar", ha reflexionat en veu alta el diputat al Congrés.

Entre les persones que s'han adherit a la plataforma de suport a Roca hi ha el filòsof i escriptor Josep Ma. Terricabras, el periodista i advocat Germà Capdevila, el geògraf i expert en turisme Jose Antonio Donaire, el cardiòleg Ramon Brugada, el crític gastronòmic Jaume Fàbrega i el dinamitzador cultural Pep Torner.