Cèlia Vela participa en la jornada inaugural del 080 a Barcelona

La dissenyadora de Figueres

Del 2 al 5 de febrer, el Museu Marítim de Barcelona acollirà la 15a edició del 080 Barcelona Fashion, on es presentaran les col·leccions per a la temporada tardor/hivern 2015-2016 de més d’una trentena de dissenyadors i marques. El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, inaugurarà dilluns el certamen, juntament amb el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; el director general de Comerç, Josep Maria Recasens; i el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Miquel Rodríguez.  
 
El 080 Barcelona Fashion s’estrena amb l’exposició “Stars on Fashion”, del prestigiós fotògraf de moda Ruven Afanador. Dilluns a les 13:30h i prèviament a l’acte inaugural, tindrà lloc la presentació de la mostra, que comptarà amb la presència del fotògraf i de la model Nieves Álvarez.
 
A partir de les 16.00 hores tindran lloc les desfilades del primer dia de passarel·la, amb les propostes de Pablo Erroz i Edgar Carrascal; Celia Vela; Brain & Beast i; Mango. També tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Fils de complicitat’, de la dissenyadora figuerenca Celia Vela i la pintora Begoña Ramos (18.00h).

El 080 Barcelona Fashion oberta al públic
 
El certamen reedita la seva vocació de fer arribar la cultura de la moda a la ciutadania. Per això, l’Area Oberta (Open Area) es consolida com l’espai on el certamen s’obre el públic en general, i conflueixen professionals i visitants. En aquesta edició, la zona Open Area acollirà el Village –amb els estands de patrocinadors i sponsors-, el plató del 080 TV Channel, i les diferents activitats paral•leles. A l’Open Area també s’instal•larà l’espai comercial, el 080 Fashion Market, que donarà cabuda a una quarantena de botigues efímeres (Pop-Up Stores) de moda, calçat i complements que aproparan als visitants les col•leccions més avantguardistes.
 
En aquesta edició, les escoles de moda i disseny tindran un espai propi al 080 Fashion Market. Un total de 9 escoles comptaran amb estands dins la zona comercial on s’exposaran i comercialitzaran dissenys dels alumnes. Les acreditacions per accedir a l’Open Area es poder obtenir a través del web del 080.
 
Càsting 080 Barcelona Fashion
 
La nova edició del 080 Barcelona Fashion compta amb un càsting excepcional. Com a models masculins, desfilaran tres topmodels de renom internacional: Andrés Velencoso, Jon Kortajarena i Oriol Elcacho, juntament amb altres models presents als circuits internacionals com Xavi Serrano, actual imatge de Dolce & Gabanna, Xavi Serrano, i; Sam Steele, que serà la nova imatge de Etro Spring Summer 2015. També desfilen altres noms com Antonio Navas, Adrian Cardoso,
 
Aitor Andueza, Albert de Amer, Álvaro Silveira o Nicolàs Coronado, entre altres. Quant als models internacionals, la passarel·la compta amb la participació de topmodels del rànquing mundial masculí com Clement Chavernaud, Arthur Gosse o Ben Allen.
 
Per la seva banda, el càsting femení està format per models com Alba Galocha, Alejandra Alonso, Amanda Moreno, Clara Alonso, Dalianah Arekion, Malena Costa o Steffy Argelic, entre altres. Aquesta edició compta també amb un bon nombre de models presents a les principals passarel·es: Anastasia Ivanova, Anna Martynova, Antonina Vasylchenko, Carolina Thaler, Josefien Rodermars, Kremi Otashliyska, Manuela Frey, Magdalena Jasek, Zhenya Katava.
 
Una edició més, el canal oficial del certamen, el 080 TV Channel, emetrà per Internet a través del web www.080barcelonafashion.cat, amb una programació contínua que es complementarà amb la retransmissió en directe de totes les desfilades. TV3 també retransmetrà en streamming les desfilades.