2.000 escolars s'apleguen per la pau al parc del Migdia de Girona

Es posa així punt i final a una setmana d'activitats en la campanya "Contes per la Pau"

El parc del Migdia ha estat l’escenari aquest matí de la festa de cloenda del Dia Escolar per a la No-Violència i la Pau 2015. La diada aquest any s’ha celebrat entorn de la campanya “Contes per la Pau” i en la jornada d’avui hi han participat uns 2.000 escolars de Girona i Salt, malgrat que a la campanya s’hi han sumat uns 3.000 nens i nenes.
 
Les escoles de Girona que han format part de la campanya han estat l’Escola Carme Auguet, l’Escola Dr. Masmitjà, l’Escola Eiximenis, l’Escola Lluís Pericot, l’Escola Mare de Déu del Mont, l’Escola Maristes, l’Escola Marta Mata, l’Escola Migdia, el FEDAC Sant Narcís, l’Escola Pla de Girona, l’Escola Verd, l’Escola Vila-roja, l’Escola Balandrau i l’Institut de Montilivi. L’Institut Vallvera, de Salt, igual que en edicions anteriors, també hi ha participat.
 
L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha agraït la implicació de l’alumnat i el professorat de les escoles que han format part de la campanya i ha ressaltat la importància de la cultura de la pau donant el missatge als nens i nenes que “la pau l’hem de cuidar i transmetre cada dia per poder fer una ciutat i un món millor”. A l’acte també hi han participat la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.  
 
La campanya “Contes per la Pau“ és la cinquena campanya escolar que l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries impulsen conjuntament a la ciutat de Girona com a activitat commemorativa del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), coincidint amb l’aniversari de la mort de  Mahatma Gandhi. Amb la proposta d’enguany es pretén que alumnes, mestres, personal dels centres i famílies, reflexionin sobre la cultura de la pau a partir de la lectura i la il·lustració de 10 contes de la pau.
 
La festa de cloenda d’aquest matí ha estat amenitzada per La Troca Produccions i s’hi han dut a terme diverses activitats, com la Dansa dels Amics, a càrrec dels alumnes de l’IES Montilivi, la lectura d’un manifest per part d’alumnes representants de les escoles que han participat a la campanya i la cantada conjunta El món seria més feliç.