Rigau qualifica de 'modèlica pedagogicament' la nova escola Bòbila de Les Preses

La consellera ha inaugurat aquest matí el centre

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha inaugurat avui l’escola La Bòbila de Les Preses, on ha expressat el goig de poder disposar d’un nou centre que destaca, sobretot, per la seva qualitat pedagògica. Una qualitat que no té res a envejar a la de països com Finlàndia. “A partir d’ara, quan parlem de pedagogia no parlarem només de Finlàndia, també parlarem de Les Preses”, ha destacat Rigau.
 
La titular d’Ensenyament ha exposat que el centre no només té valor per l’edifici nou, sinó per la qualitat de la feina que s’hi du a terme: “Podríem parlar del cost, de la qualitat, però el més emblemàtic és l’organització pedagògica del centre”. Per això, Irene Rigau ha definit La Bòbila com “una escola modèlica pedagògicament parlant, ho és en l’organització, en el dia a dia, en els materials i en els resultats”.
 
Irene Rigau ha posat de manifest que “al centre de tot el projecte de l’escola hi ha cada alumne, els resultats ho demostren. No deixeu que cap nen quedi enrere. No és baixar el nivell de ningú, sinó fer canviar el nivell de tots i això ho heu sabut fer”. En el mateix sentit, ha afegit que “visitant cada aula ens adonem de la qualitat pedagògica. Un centre  com aquest, unes famílies compromeses, un bon edifici, un ajuntament que se l’estima, un poble que ho valora, garanteix la qualitat pedagògica i els coneixements dels alumnes. Però per sobre de tot està fent un model de ciutadà de Catalunya, de ciutadania catalana”.
 
La consellera també ha explicat que La Bòbila és un centre on circulen tres paraules: gràcies, si us plau i perdó. “Quan aquestes tres paraules circulen dins l’escola vol dir que hi ha convivència, i quan ho fan en un poble i en un país vol dir que hi ha molta cohesió”, ha destacat. Finalment, Rigau ha exposat que “queda clar avui que a Les Preses aneu bé, i l’escola nova n’és un exemple”, i ha recordat que l’escola ha tingut un pressupost de 3 milions i mig d’euros, “que avui en dia són molts diners al servei de l’educació”.