Escapa de la policia i protagonitza una persecució per Girona fins encastar-se contra els Mossos

El detingut té una ordre pendent a França per temptativa d'homicidi

Un delinqüent ha protagonitzat una persecució pels carrers de Girona aquest dijous al matí. Cap a les onze, els Mossos d'Esquadra feien un nou operatiu contra el frau elèctric al barri de Font de la Pólvora quan han vist el sospitós fugint a gran velocitat amb un cotxe amb matrícula francesa.

Aleshores, ha començat una persecució durant la qual el delinqüent ha arribat a conduir sobre voreres o entrar en carrers contra direcció.

També ha envestit un cotxe patrulla per evitar que l'atrapessin. Finalment, l'han interceptat a l'avinguda Lluís Pericot. El conductor té una ordre de detenció i entrega pendent a França per temptativa d'homicidi per intentar atropellar uns policies.

Els fets

Aquest dijous cap a dos quarts de nou del matí, a petició de la companyia elèctrica, els Mossos d'Esquadra han muntat un nou dispositiu a Font de la Pólvora. En aquesta ocasió, es tractava de comprovar si algun dels domicilis prèviament desconnectats, s'havien tornat a connectar de forma fraudulenta al subministrament elèctric.


El dispositiu s'ha fet als carrers Acàcia, Roure, Castanyer, Avellaner, Mimosa, Llimoner, Noguer, Pruner, Ponent i a l'avinguda Font de la Pólvora. Han comprovat que en total disset pisos tornaven a defraudar fluid elèctric. Els operaris de la companyia elèctrica els han desconnectat de nou.

Llavors, cap a les onze del matí, una patrulla de paisà ha vist que un cotxe sortia a tota velocitat. El vehicle, un Mercedes, duia matrícula francesa. Els agents li han donat l'alto però, lluny d'aturar-se, ha accelerat per fugir.

Aleshores ha començat una persecució pels carrers de la ciutat, en la qual hi han participat diversos vehicles. El delinqüent conduïa a gran velocitat, per sobre alguna vorera i, inclús, contra direcció. També ha envestit un cotxe patrulla. La fugida ha acabat a l'avinguda Lluís Pericot, on han aconseguit reduir-lo per identificar-lo, tot i que es resistia.

L'home duia a sobre 500 euros en efectiu i, quan han comprovat la seva documentació, han vist que tenia una ordre europea de detenció i entrega emesa per les autoritats franceses. En concret, França el busca des del 2 d'octubre per temptativa d'homicidi quan va intentar atropellar uns agents.

A més, els mossos han comprovat que les plaques de matrícula eren falses i que, segons el número de bastidor, el cotxe constava com a robat, també a França. Per això, l'han detingut per atemptat, desobediència, resistència, danys, conducció temerària, robatori de vehicle i falsificació de document oficial.

Els Mossos han notificat la detenció a les autoritats franceses. Està previst que passi a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Girona aquest divendres i l'endemà, dissabte, el remetin al jutjat central d'instrucció de l'Audiència Nacional, a Madrid, per fer l'entrega del delinqüent a França.