L'Okup'Alt oferirà formació gratuïta a 37 joves d'entre 16 i 19 anys de l'Alt Empordà

Els participants s'iniciaran en diversos oficis

Oferir una segona oportunitat a joves que no han tingut la possibilitat d'estudiar o treballar. Aquest és l'objectiu del Pla Okup'Alt, que en la seva cinquena edició oferirà formació gratuïta a 37 joves d'entre 16 i 19 anys de l'Alt Empordà.

Enguany, els joves seleccionats entre un total de 102 inscrits, s'iniciaran en oficis relacionats amb la gestió forestal, el manteniment d'espais públics, i, com a novetat enguany, amb la imatge i estètica personal. La iniciativa, que compta amb el suport dels ajuntaments i del teixit empresarial del territori, permetrà que, en el cas de la formació en temàtica forestal i manteniment d'espais públics, els joves realitzin pràctiques a 21 municipis de la comarca.

La iniciativa compta amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació estan previst pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 21 municipis, tal com s'ha vingut fent en les darreres edicions.

En concret, els municipis on es faran pràctiques seran Figueres, Lladó, Palau-saverdera, Llers, la Jonquera, Ventalló, Sant Miquel de Fluvià, Espolla, l'Armentera, Boadella, Portbou, Sant Climent Sescebes, Pontós, Avinyonet de Puigventós, el Port de la Selva, Roses, Cantallops, Cadaqués, Navata, Camallera i Albanyà.

Els 37 joves seleccionats (10 noies i 27 nois), d'un total de 102 inscrits, procedeixen dels següents municipis: Figueres, Castelló d'Empúries, Fortià, Vilafant, Roses, la Jonquera, l'Escala, el Far d'Empordà, Pau, Colera, Vilajuïga, Biure i Vilafant. Com cada any, els joves participats faran formacions complementàries. En concret, xerrades de prevenció i salut, de seguretat vial i d'emprenedoria. També rebran nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.