9 anys de presó per l'acusat de violar i colpejar una dona de 60 anys a Empuriabrava

Benjamin Laurent Calzadilla també haurà de pagar una multa de 360 euros

L'Audiència de Girona ha condemnat a 9 anys de presó i a pagar una multa de 360 euros el jove que va violar i colpejar amb un cinturó una dona de 60 anys a Empuriabrava.

La sentència conclou que Benjamin Gerard Laurent Calzadilla va enganyar la víctima perquè li obrís la porta del seu negoci després de tancar i, un cop dins, la va atacar.

El condemnen per agressió sexual amb penetració i falta de lesions. L'Audiència també li prohibeix viure o visitar Empuriabrava durant 12 anys, li imposa 5 anys de llibertat vigilada després de la presó i haurà d'indemnitzar la víctima amb 15.000 euros.

Tot i que el jove no té antecedents al país, una "familiar directa" el va denunciar per violació a França.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Carme Capdevila, relata que cap a un quart d'onze de la nit del 29 de març del 2014, el jove va passar per davant de la gestoria de la víctima. A aquella hora, l'establiment estava tancat al públic però la dona continuava treballant dins.

"El processat va cridar l'atenció de la víctima colpejant el vidre de la porta i preguntant-li per una adreça", conclou la sentència que afegeix que Benjamin Gerard Laurent Calzadilla va "simular no sentir-la" per aconseguir que la dona obrís la porta que estava tancada amb clau i li permetés entrar dins el local per fer una trucada telefònica perquè, deia, s'havia quedat "sense saldo".

Aleshores, mentre la dona marcava un número de telèfon, "de forma sobtada, la va agafar pel coll amb gran violència i la va llançar al terra immobilitzant-la". La sentència conclou que, llavors, l'agressor va treure la roba de la part superior del cos de la víctima i, fent cas omís als crits i a la resistència de la dona, es va aprofitar del seu vigor i la seva força per arrossegar-la fins a un petit distribuïdor d'accés als despatxos.

Allà, la va acabar de despullar totalment, es va treure ell també la roba i la va obligar a fer-li una fel·lació. "Després, va intentar sense èxit penetrar-la vaginalment i finalment la va penetrar per via anal en repetides ocasions", recull la sentència.

El tribunal relata que la víctima va arribar a témer seriosament per la seva vida perquè el jove li repetia que si no aconseguia violar-la, la mataria. A més, durant l'agressió "li oprimia el coll amb les mans" i va utilitzar un cinturó que s'havia tret per fustigar la víctima al pit.

Després d'agredir-la, exposa la sentència, el jove va anar recuperant la calma de forma progressiva i li va indicar que marxaria "en trenta segons". Ell mateix va comptar en veu alta, es va vestir i va sortir del local.

La víctima va patir diverses lesions per la flagel·lació del cinturó als pits i erosions als glutis, a l'anus i a la zona vaginal. A més, va patir estrès posttraumàtic com a resultat de l'agressió.

Coartada falsa

La secció tercera de l'Audiència de Girona ressalta que la declaració de la víctima és absolutament creïble, que hi ha càmeres de videovigilància que van gravar el condemnat prop de l'establiment de la víctima i que la dona té ferides que són compatibles amb l'atac. El tribunal descarta la coartada del jove, que va assegurar que a l'hora de l'agressió era a casa amb el seu pare. "Extrem que ni el mateix pare va confirmar al judici", conclou.

Per això, l'han condemnat a 9 anys de presó per un delicte d'agressió sexual amb penetració i a pagar una multa de 360 euros per la falta de lesions. Laurent Calzadilla no es podrà apropar a la víctima ni viure o visitar Empuriabrava durant 12 anys. També li han imposat llibertat vigilada durant 5 anys després de complir la pena de presó i haurà d'indemnitzar la víctima amb 15.000 euros.

Tot i que el jove, que actualment té 21 anys, no té antecedents al país, durant el judici a l'Audiència de Girona es va saber que una "familiar directa", segurament la seva mare, el va denunciar a França per fets similars.