El fiscal demana 19 anys de presó per a tres acusats de tirotejar un home a Aiguaviva

La víctima va rebre quatre impactes de bala però va aconseguir sobreviure

El fiscal demana 19 anys per a tres acusats d'atracar i tirotejar un home en un camí de terra d'Aiguaviva (Gironès). L'acusació pública sosté que Miguel M. S., Javier A. V. i Eladio Antonio N. V. es van posar d'acord per endur-se la víctima fins a un camí apartat amb l'excusa d'anar a fumar marihuana, robar-li la cartera i matar-lo a trets. La víctima va rebre quatre impacte de bala -tres a la zona del coll i un quart al cul- però va aconseguir sobreviure.

Va escapar dels seus perseguidors i ell mateix va trucar al 112. El fiscal acusa els tres homes d'un intent d'assassinat i d'un robatori amb intimidació amb ús d'arma de foc. L'Audiència de Girona ha fixat el judici per a finals de febrer.

El cas es remunta al 28 de setembre del 2012. Segons relata el fiscal en l'escrit d'acusació, els acusats van quedar amb la víctima per anar a un festa a Vilablareix. Cap a dos quarts d'onze, es van trobar en dos cotxes per anar junts cap al lloc. En un dels vehicles hi havia la víctima amb la seva parella i a l'altre cotxe hi viatjaven els tres acusats.


En comitiva, van anar fins a Vilablareix però abans d'arribar a la festa van parar per comprar tabac. Aleshores, la víctima va pujar al cotxe dels acusats i va dir a la seva parella que s'esperés a l'altre vehicle mentre ells anaven a fumar uns porros. La víctima es va asseure al seient de darrere del cotxe.

En cotxe van continuar per la carretera C-253 entre Vilablareix i Aiguaviva i, a l'alçada de la rotonda, es van desviar cap a un camí de terra del municipi d'Aiguaviva. Un cop allà, un dels acusats, va agafar-li la cartera a la víctima. A dins, hi duia 300 euros i la seva documentació.

Mentre li agafaven les pertinences, els processats van baixar del cotxe. Aleshores, quan la víctima va demanar que li tornessin la cartera, Eladio Antonio N. V. va dir "feu el que hem vingut a fer" i, immediatament, Miguel M. S. va treure una arma de foc, es va mig introduir dins el cotxe per la porta del copilot i va descarregar tres trets contra la víctima. El fiscal sosté que la víctima no tenia opcions de defensar-se perquè era un atac inesperat i perquè tenia poc espai per moure's dins el cotxe.

Tot i que va rebre tres impactes a la zona del coll, no va morir i va poder baixar del cotxe i fugir corrent. Per evitar la fuga, l'acusat va disparar un cop més. En aquesta ocasió, l'impacte va ser a la natja esquerra. "La víctima va aconseguir escapar dels acusats i amagar-se d'ells fins que va poder posar-se en contacte amb el servei d'emergències", relata el fiscal.

Com a resultat del tiroteig, la víctima va patir quatre ferides per arma de foc i va necessitar 120 dies per curar-se. Li van quedar seqüeles com limitació de mobilitat a l'espatlla dreta i atrofia muscular. A nivell psíquic, pateix un trastorn neuròtic per estrès posttraumàtic en grau moderat, conclou el fiscal.

Per això, el fiscal demana una pena de 19 anys de presó per als tres acusats: 14 per un delicte d'assassinat en grau de temptativa i 5 per un robatori amb intimidació amb ús d'arma de foc. A més, vol que indemnitzin la víctima amb més de 94.000 euros. L'Audiència de Girona ha fixat el judici per a finals de febrer.