El telèfon d'emergències 112 rep 45 trucades per l'episodi de forts vents

Una vintena dels avisos s'han fet des de l'Alt Empordà

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 45 trucades fins a les onze de la nit d'aquest dissabte per l'episodi de forts vents que afecta diversos punts de Catalunya, segons ha informat Protecció Civil.

Una vintena dels avisos s'han fet des de l'Alt Empordà i han estat per branques caigudes o amb risc de caure, per obstacles a les vies urbanes i interurbanes o per retirar mobiliari urbà malmès. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Procicat pel fort vent, ja que s'ha d'intensificar en les pròximes hores.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que guanyaran intensitat a les cotes altes del Pirineu i que s'estendran a les cotes mitjanes, sobretot a les comarques de Girona i la Catalunya central. De les trucades que aquest dissabte ha rebut el telèfon d'emergències, dotze s'han fet des de Barcelona, nou des de Torroella de Montgrí, vuit des de Vila-Sacra i dues des de Figueres. Precisament, a la capital de l'Alt Empordà la Guàrdia Urbana ha tancat els accessos al Parc Bosc com a mesura preventiva.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'han registrat fins a 91 km/h a Sant Romà d'Abellà (Pallars Jussà), a la cota 690 m. Amb tot, les ratxes aniran a més i podran superar els 125 km/h a les cotes altes i els 90 km/h a les cotes mitjanes.

Carretera tallada

La carretera GIV-6216 a l'alçada de Torroella de Fluvià (Alt Empordà), ha resultat tallada al trànsit pels voltants de dos quarts de dotze del migdia després que un turisme amb remolc hagi bolcat a causa del fort vent.