L'acusat d'assassinar a trets la dona a Girona també serà jutjat per estafa

Hauria signat 5 pagarés sense fons per comprar 61.000 euros en mercaderia

L'agenda judicial és capriciosa i, precisament, això serà el que portarà Bernard Andrighetto a asseure's a la banqueta dels acusats dues vegades amb pocs dies de diferència. L'empresari francès, que des de finals del 2011 està empresonat per haver mort la dona d'una rajada de trets, no només té pendent el judici pel crim. També té una altra causa oberta per un delicte d'estafa.

Aquests fets, que arribaran a judici el 19 de febrer, es remunten a mitjans del 2010. Aleshores, Andrighetto era propietari de la cadena de botigues 'Splaff' (per a la que havia protagonitzat anuncis sonats) i també tenia tot un entramat d'empreses al seu nom o al de la dona (Futurmon S.L., Bafer Business Europ S.L. o Private Outlet Diffusion Iberica S.L.).

Segons recull l'escrit del fiscal, entre els mesos de maig i juny d'aquell any Andrighetto va comprar mercaderia a dues empreses gregues. Bàsicament, es tractava de roba, aixovar i parament de la llar. Les dues factures pujaven, respectivament, a 38.456 i a 23.256 euros.

El ministeri públic subratlla, però, que Andrighetto va intentar estafar les empreses gregues pagant les compres amb pagarés sense fons. "L'acusat no tenia cap intenció de pagar el preu establert, però sí de fer-se amb la mercaderia", recull l'escrit del fiscal.

Fins a cinc pagarés

Durant el mig any següent, Bernard Andrighetto va arribar a signar fins a cinc pagarés sense fons. Els posava a nom de les diferents empreses i cada vegada que vencien, com que als comptes no hi havia prou diners, el banc els retornava.

El fiscal recull que, d'aquesta manera, l'empresari "va burlar el pagament del deute". Un deute que a dia d'avui segueix vigent, que ascendeix a 61.712 euros i que també figura en un altre procediment judicial. En aquest cas, però, al Jutjat Mercantil de Girona. I és que, després d'entrar a presó, les empreses d'Andrighetto van fer fallida i van entrar en concurs de creditors.

El ministeri públic acusa Andrighetto de cometre un delicte continuat d'estafa agreujada pel valor de la defraudació. Demana que se li imposi una pena de 4 anys i 10 mesos de presó, que hagi de pagar una multa de 1.800 euros i que, en matèria de responsabilitat civil, indemnitzi les dues empreses gregues amb tots els diners que els va quedar a deure.

Una setmana abans del crim

El judici per estafa se celebrarà a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona. Precisament, pocs dies abans que comenci el jurat popular pel crim (fixat per al 27 de febrer). Així, en pocs dies, l'empresari s'enfrontarà a dues condemnes que li poden reportar fins a 25 anys i deu mesos de presó.

I és que, per l'assassinat de la seva dona, el fiscal Víctor Pillado li demana una condemna de 21 anys. Segons el seu escrit, Andrighetto va ser qui va matar la dona d'una rajada de trets a la casa que compartien al barri de Palau.

La matinada del 17 d'octubre del 2011, segons recull l'escrit d'acusació, Andrighetto i la víctima van discutir al dormitori. Llavors, l'home va treure una pistola i va amenaçar la dona amb l'arma. Ella va fugir espantada fins al lavabo però, un cop allà, el processat la va acorralar, va agafar un segon revòlver i va disparar fins a deu trets amb les dues armes al mateix temps.

El fiscal Víctor Pillado demana que es condemni Andrighetto a 21 anys de presó. D'aquests, 19 per un delicte d'assassinat i els altres 2 restants, per un delicte de tinença il·lícita d'armes. El jurat popular per aquest crim se celebrarà a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona.