Detinguda una menor amb documentació falsa a l'Aeroport de Girona

Intentava volar a Glasgow amb un passaport italià

Agents de la policia espanyola van detenir el passat divendres una menor de nacionalitat albanesa quan intentava embarcar en un vol a l'aeroport de Girona amb destinació a Glasgow amb documentació italiana falsa.

També es va detenir un home, d'origen albanès però nacionalitzat britànic, per facilitar la documentació falsa a la menor. En detectar que la carta d'identitat de la jove era falsa, els agents van comprovar que minuts abans havia embarcat un home amb el mateix codi de reserva i seient correlatiu a la jove, el que indicava que actuava com a passador.

Davant l'evidència, els agents van detenir l'home i la jove, que després de ser posats a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs. A l'aeroport de Girona es van detenir 47 persones l'any passat per intentar volar amb documentació falsa. Unes xifres que demostren que l'aeròdrom gironí, com d'altres de petites dimensions d'arreu del continent, són ruta habitual d'estrangers que intenten viatjar al Regne Unit i Irlanda il·legalment davant la creença que als aeroports petits les mesures de seguretat i control són menys estrictes.

En molts casos, com el detectat el passat dia 16 de gener, la policia detecta que l'immigrant que intenta volar il·legalment va acompanyat de la figura del passador, la persona que li facilita la documentació falsa a canvi d'una important suma de diners i que pren la iniciativa en tot moment determinant la ruta a seguir des del país d'origen.