Detinguts quatre lladres per fer veure que recollien signatures per una associació de sordmuts

Feien tocaments per distreure les víctimes

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 14 de gener dos homes i dues dones -tots de nacionalitat romanesa i veïns de Barcelona- que es dedicaven a robar ciutadans amb l'excusa de recollir signatures per a una associació de sordmuts. Els agents van veure dues dones que ja eren conegudes de la policia amb carpetes d'aquesta associació.

Van seguir-les i van veure que s'acostaven a un ciutadà amb actitud afectuosa i li prenien la mà amb la intenció de robar-li el rellotge. Fins i tot, una d'elles va arribar a tocar-li els genitals. L'home, però, se'n va adonar i les dones no van aconseguir el seu objectiu. Els homes les esperaven dins un cotxe per marxar, però la policia els va aturar i detenir.

Els fets van passar el 14 de gener a la zona de Lluís Pericot. Agents que feien tasques de vigilància per prevenir furts van veure dues dones de les quals ja tenien informació. La policia sabia que es dedicaven a robar ciutadans en ple carrer amb l'excusa de demanar-los signatures per a una suposada associació de sordmuts.

Els mossos van observar els seus moviments i van veure que s'acostaven a un home i una d'elles li parlava de forma molt afectuosa, reduint cada vegada més la distància entre ambdós fins arribar a estar molt a prop d'ell.

En un moment de la conversa, els agents van veure que la dona li agafava la mà i el braç amb intenció de robar-li el rellotge, l'abraçava i fins i tot li va tocar els genitals per sobre els pantalons. La dona no va aconseguir robar-li el rellotge i va marxar de lloc fent gestos obscens cap a la víctima.

Les dones van pujar a un vehicle que les esperava prop del lloc per fugir però els mossos van aturar el vehicle, van identificar els seus ocupants i els van detenir a tots quatre.

Els detinguts, dels quals una de les noies tenia antecedents per fets similars, seran citats properament pel jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia encarregat del cas. Els arrestats són dues dones de 20 i 18 anys i dos home de 20 i 19 anys d'edat, tots de nacionalitat romanesa i veïns de Barcelona. Van quedar detinguts per una temptativa de furt i abús sexual.

Els Mossos d'Esquadra han volgut recordar que hi ha certes conductes sospitoses que cal que la ciutadania detecti si no vol patir casos així. Per tant, recomanen als ciutadans allunyar-se de persones que s'acostin en ple carrer amb l'excusa, per exemple, de canviar un bitllet de loteria premiat, si algú els taca amb un líquid i vol netejar-los, si algú es fa passar per un conegut de fa anys o si algú demana alguna informació o signatura.