S'enfronta a 9 anys de presó per intentar matar un jove a cops de pedra

Els fets van tenir lloc a l'exterior d'un bar de Figueres

L'Audiència de Girona ha assegut a la banqueta un jove acusat d'intentar matar-ne un altre a cops de pedra durant una baralla a l'exterior d'un bar de Figueres.

El processat, que s'enfronta a 9 anys de presó, ha negat els fets durant el judici i només ha respost les preguntes del seu advocat. Assegura que aquella matinada ell només va separar el seu nebot d'enmig de la trifulga.

Tot i això diversos testimonis i els Mossos d'Esquadra l'han incriminat directament. Durant les declaracions, entre uns i altres, han relatat com l'acusat va arreplegar un tros de llamborda i va atacar la víctima, colpejant-li el cap amb la pedra com a mínim dues vegades. Després, va fugir corrents del lloc amb el roc a la mà.

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc la matinada del 25 de novembre del 2012. Aquella nit, pels voltants de les 3, hi va haver una baralla a l'exterior del bar Grafiti de Figueres, situat al carrer Sant Pau. La trifulga, que va començar a l'interior del local per la sostracció d'un mòbil, es va traslladar després al carrer i va enfrontar dos grups.

En un d'ells, que es trobava al bar celebrant un aniversari, hi havia la víctima. A l'altre s'hi trobava el processat, un jove d'origen dominicà. La fiscal l'acusa d'haver arreplegat una llamborda trencada del carrer i voler matar l'altre jove colpejant-li el cap amb la pedra.

Durant el judici, però, el processat ha negat els càrrecs. El jove, que només ha volgut respondre les preguntes de la defensa, ha negat haver agafat el roc i agredir la víctima. Assegura que, aquella matinada, ell només va entrar a la baralla per endur-se'n del mig el seu nebot, a qui va veure que l'estaven colpejant. L'acusat també ha admès que aquella nit havia begut molt.

Tot i que el nebot, que també ha declarat com a testimoni, ha relatat la mateixa versió, això xoca de ple amb el què han explicat dues noies que aquella nit eren al lloc dels fets i els agents dels Mossos d'Esquadra. Entre uns i altres, han explicat que la seqüència dels fets va ser una altra, i que l'acusat sí que va agredir la víctima a cops de roc.

D'entrada, les dues joves han dit haver vist com el processat agafava del terra un tros de llamborda de dimensions considerables. Una d'elles, a més, ha explicat que el va veure discutir amb la víctima i com, de cop, li va ventar un cop al cap amb la pedra. L'altre jove va caure de genolls a terra, cosa que l'acusat va aprofitar per tornar-lo a colpejar.

Després, va fugir corrents del lloc deixant la víctima sagnant i malferida. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han explicat que, tan bon punt van arribar al lloc de la baralla, enmig de la cridòria, una noia els va assenyalar l'acusat i els va dir que el perseguissin. Els agents van seguir-lo amb el cotxe i el van aconseguir detenir i emmanillar uns 50 metres més enllà. Abans, però, van veure com el dominicà llançava una pedra durant la fugida.

9 anys i 72.700 euros d'indemnització

Arran de l'agressió, la víctima va haver d'ingressar a l'hospital. Al jove li han quedat seqüeles i, entre d'altres, pateix pèrdues de memòria, s'ha de medicar i té afàsia (dificultats amb la parla, que li impedeixen expressar verbalment allò que ja coneix).

La fiscal imputa al processat un delicte de temptativa d'homicidi i demana que se'l condemni a 9 anys de presó. A més, sol·licita que no es pugui acostar a menys de 300 metres de la víctima durant deu anys. En matèria de responsabilitat civil, reclama que l'acusat indemnitzi l'altre jove amb 72.766,83 euros, per les lesions i les seqüeles que li han quedat.

Per la seva banda, la defensa demana l'absolució, però de manera alternativa també qualifica els fets d'un delicte de lesions. Considera que el seu client va empentar la víctima durant la baralla, i això va fer que l'altre caigués al terra i es colpegés el cap contra la vorera. Creu que se li ha d'aplicar un atenuant d'embriaguesa i un altre perquè, quan hauria empentat la víctima, ho va fer per protegir el seu nebot (a qui volia separar de la baralla). Per això, demana que se li imposi la pena mínima.

El judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.