Dos detinguts per emprar carnets de conduir falsos de Romania i Hondures

Els homes passaran a disposició judicial

Agents dels Mossos d’Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, van imputar dos homes per un delicte de falsificació de document públic i un altre contra la seguretat del trànsit per conduir sense haver obtingut mai el permís.
 
El primer dels fets es remunta al dia 15 de novembre de l’any passat, on una dotació de trànsit va aturar un vehicle a la C-260 al punt quilomètric 34, al terme municipal de Castelló d’Empúries (Alt Empordà), en un control de vigilància de trànsit.
 
El conductor del cotxe, un home romanès de 30 anys i veí de Figueres, a requeriment dels mossos va presentar un permís de conducció de Romania, vàlid per a la categoria B, atorgat al seu nom.
 
Els agents en fer les comprovacions es van adonar que el permís podria no ser vàlid i per això el van remetre al Grup de Recerca i Documentació del sector de trànsit de Girona per tal que verifiqués l’autenticitat.
 
Durant la investigació, els mossos van comprovar que l’home mai havia obtingut el permís a Romania i que el document presentat, efectivament era fals.
 
Per aquest motiu, el passat 14 de gener, els mossos van imputar al conductor un delicte de falsificació de document públic i, conseqüentment, un altre contra la seguretat del trànsit pel fet d’haver conduit sense el permís.
 
L’home imputat, que no té antecedents, va ser citat per tal que es presenti a declarar sobre els fets al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.
 
El segon dels fets va ocórrer el 24 de desembre a la carretera GIP-5121 al punt quilomètric 3.5, al terme municipal de Fontcoberta (Pla de l’Estany), on una patrulla de seguretat ciutadana de Banyoles va aturar un vehicle i, en identificar el conductor aquest va presentar un permís internacional d’Hondures.
 
En aquest cas, els agents també van tenir dubtes seriosos de l’autenticitat del document i el van trametre als agents del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de Girona.
 
Finalment el dia 15 de gener, els mossos del GRD van determinar que el permís era fals i van imputar al conductor, un home de 41 anys, nacionalitat hondurenya i veí de Girona, un delicte de falsificació de document públic i, per tant, un altre delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sense haver obtingut mai el permís.
 
L’home imputat, que no té antecedents, va ser citat per tal que es presenti a declarar sobre els fets al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.