Troben residus sanitaris dins d’un contenidor a Girona

Corresponen a una clínica d'estètica de la ciutat

La Policia Municipal de Girona ha detectat aquest matí l’abocament de residus sanitaris en un contenidor d’escombraries de la via pública. Tal com ha recalcat el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana, Jordi Fàbrega, “la gestió incorrecta dels residus especials suposa un incompliment de les ordenances municipals i un risc per a la salut pública”.

Aquests tipus de residus sanitaris són de gestió pròpia, cosa que vol dir que les mateixes clíniques i clíniques d’estètica han de gestionar la seva recollida en contenidors especials sanitaris i no en els contenidors de residus que hi ha a la via pública.
 
Després d’inspeccionar aquests residus sanitaris (xeringues, guants de làtex i capses de gases usades, entre d’altres restes sanitàries) s’ha pogut comprovar que aquests residus corresponien a una clínica d'estètica de la zona i s’ha aixecat l’acta pertinent.
 
El regidor Fàbrega ha aprofitat per recordar a la ciutadania la necessitat de separar correctament els residus i abocar-los als contenidors que correspongui. Des de l’Ajuntament de Girona s’ha iniciat fa unes setmanes una campanya discreta de control dels residus per evitar les males pràctiques i fomentar la coresponsabilitat dels ciutadans en una correcta gestió dels residus de la ciutat.