Jutgen un acusat de fer tocaments i fel·lacions a un nebot menor d'edat

El processat, José Luis G., s'enfronta inicialment a 9 anys de presó per agressió sexual

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un home acusat de fer tocaments i fel·lacions a un nebot seu quan era menor d'edat.

Les acusacions sostenen que l'acusat aprofitava la confiança que li tenia el menor arran de la relació familiar per abusar d'ell a partir de l'any 2005 a la casa d'estiueig que l'acusat té a Platja d'Aro (Baix Empordà), a un vaixell i també al seu domicili habitual de Barcelona.

L'acusat, José Luis G., s'enfronta inicialment a 9 anys de presó per agressió sexual. L'home ha afirmat que li va fer tocaments com un "joc" entre "col·legues" i sempre incitat pel noi, que ja havia complert els 14 anys. Nega haver-li fet mai cap fel·lació. La víctima ha declarat a porta tancada.

Segons les acusacions, els abusos haurien començat l'estiu de l'any 2005, quan el menor tenia 13 anys i el seu oncle 56. El primer tocament hauria estat cap al mes de setembre, quan el noi va passar uns dies a la casa d'estiueig dels seus oncles a Platja d'Aro per evitar-li el tràngol de la separació dels seus pares.

L'acusat ha admès que en diverses ocasions li va tocar els genitals al seu nebot però ha assegurat que sempre va ser com un "joc" i que era el menor qui l'incitava a fer-ho. Segons ha relatat, no va ser l'any 2005 sinó el 2006 el primer episodi i, per tant, assegura que el noi ja havia complert els 14. Jose Luis G. assegura que va ser el menor qui va insistir a dormir amb ell i es va negar a dormir en una altra habitació.

Mentre eren al llit, ha relatat, van començar a parlar de pornografia i, aleshores, el nebot li va agafar la mà i li va conduir fins als seus genitals. "No és veritat que li fes una fel·lació, ni en aquell moment ni en cap", ha assegurat l'acusat negant així les acusacions.

A partir d'aquest primer contacte, l'acusat n'admet almenys dos més. Un en un vaixell i un altre al seu domicili de Barcelona. "No li vaig donar més importància perquè m'ho prenia com un gest de camaraderia", ha afirmat. Els tocaments van acabar, segons la versió del processat, quan un cop que el nebot es masturbava i el va instar a ajudar-lo i li va confessar que és homosexual. "Una cosa era una broma i una altra ja era això", ha afirmat.

El jove va denunciar els fets uns anys més tard, després de confessar-los a una psicòloga de l'escola. L'aleshores menor, ha demanat declarar a porta tancada i evitant la confrontació visual amb el seu oncle.

La fiscal i l'acusació particular demanen inicialment que el condemnin a 9 anys de presó per agressió sexual, que li prohibeixin apropar-se al nebot durant deu anys i que l'indemnitzi amb 15.000 euros. La defensa, en canvi, demana que l'absolguin perquè considera que no hi ha hagut cap agressió i la relació dels tocaments era consentida. El cas s'ha jutjat a la secció tercera de l'Audiència de Girona.