L’Espai Gironès incrementa un 3’2% les vendes el 2014

També ha incrementat el nombre de visitants en un 2,7%

L’Espai Gironès , que  el proper mes de maig complirà els deu anys de la seva obertura, s’ha consolidat com a centre de referència a les comarques de Girona amb 9.036.000 visitants rebuts durant el 2014, el que representa un increment del 2’76%  respecte l’any anterior.

Pel que fa a les vendes realitzades pels locals situats a les instal·lacions del centre comercial durant l’any passat, han crescut un 3’2% respecte el 2013  i el valor d’aquestes vendes s’ha situat en els 93’8 milions d’euros. Els sectors que més han crescut són el de la moda, la telefonia, els restaurants i el cinema.  Destaca l’afluència registrada durant  la campanya de Nadal que s’ha situat en els 1.377.635 visitants, xifra que suposa un augment del 6’85% respecte al mateix període del 2013.

Actualment el Centre Comercial acull a les seves instal·lacions 122 establiments, als que s’hi sumen l’hotel  i la gasolinera exteriors.

Al voltant del 45% dels establiments són botigues de moda, i la resta són de complements, restauració i lleure, objectes per a la llar, botigues d’electrònica i de serveis.

Pel que fa al tipus de visitant, es tracta d’un públic familiar que prové no només de les comarques gironines sinó també del sud de França i del nord i est de la província de Barcelona, a més de turistes francesos, anglesos, holandesos i russos. El percentatge de visitants estrangers se situa entre  el 3 i el 4 per cent.

Espai Gironès disposa de 40.000 metres quadrats de superfície  de lloguer que està distribuïda en dues plantes i 2.500 places d’aparcament gratuïtes.

5.900 euros recaptats en favor de Càritas

La subhasta de pintura solidària que el Centre Comercial Espai Gironès ha impulsat en el marc de la campanya solidària de Nadal per lluitar contra la pobresa ha estat un èxit. Els cinc quadres pintats pels cinc reconeguts artistes que han col·laborat en la iniciativa s’han subhastat tots  i s’ha obtingut una recaptació total de 5.900 euros.

Un únic comprador, que es vol mantenir en l’anonimat, se’ls ha adjudicat tots cinc.  Els diners obtinguts amb la subhasta es destinaran  íntegrament  a Càritas amb la finalitat de col·laborar en la seva gran tasca d’ajuda a les persones més necessitades.  Els quadres que s’han subhastat són Girona Orión, de Josep Mocardó;   Pijama, de Perico Pastor; Rostres, de José Luis Pasqual;  Proyecto C3, de Fernando Adam; i  Quadern de viatge a Girona, de Pep Montserrat. Totes les obres es van pintar en directe a l’Espai Gironès per tal que els visitants del Centre Comercial poguessin contemplar el seu procés de creació.  Els artistes van mostrar la seva satisfacció de poder participar en aquesta iniciativa. La campanya solidària de Nadal, que tenia per lema Aquest Nadal tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa, es va dur a terme del 26 de novembre al 5 de gener i va comptar amb el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayès. La subhasta de pintura solidària, en la que es podia participar a través del web www.espaigirones.com , es va tancar el passat 16 de gener. Els quadres tenien uns preus de sortida d’entre 600 i 2.500 euros depenent de l’obra.

A aquests 5.900 euros recaptats amb la subhasta de pintura solidària s’han de sumar els 1.000 euros que l’Espai Gironès donarà també a Càritas pels més de 5.000 selfies rebuts davant el cartell Tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa  que estava situat al Punt Solidari i  que els autors van publicar als seus perfils de Facebook, Twitter o Instagram, amb el hashtag #TuhipintesEspai.  El Centre Comercial es va comprometre a donar a Càritas 1.000 €  per cada  5.000 selfies rebuts.

Més de 500 nens van  participar  en els cinc tallers de pintura que es van dur a terme els dissabtes durant la campanya.

Una altre objectiu de la campanya era recollir menjar per al Banc dels Aliments i en total se n’han recollit 587 quilos.

L’Espai Gironès fa una valoració molt positiva de la campanya i de la resposta dels ciutadans  i destaca que, un cop més, ha quedat demostrada la solidaritat de la societat gironina. El Centre Comercial seguint la línia iniciada fa quatre anys,  ha volgut destinar la campanya de Nadal a col·laborar amb  entitats que dediquen els seus esforços a les persones més necessitades de la mateixa manera que ja va fer els dos anys anteriors amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

Desè aniversari

El proper 25 de maig l’Espai Gironès complirà deu anys de la seva obertura i per commemorar-ho s’han previst un seguit d’accions especials que giraran al voltant del número 10. Durant aquest any, a banda de les campanyes que habitualment dur a terme el Centre Comercial, n’hi haurà una dedicada exclusivament a al desè aniversari amb el lema 10 ANYS, 10 MOMENTS. La idea és que cada mes, de gener a octubre, es pugui viure un moment especial a l’Espai Gironès les característiques del qual s’aniran detallant   a través del web i de les xarxes socials del centre. Entre altres accions que s’han previst,  hi ha un concurs per endur-se un cap de setmana esquiant, una gimcana entre pares i fills amb motiu del Dia del Pare o la celebració a les instal·lacions del centre d’una festa d’aniversari d’un nen o nena que durant el 2015 compleixi 10 anys.

La voluntat de l’Espai Gironès és “retornar als visitants allò que ells han donat cada dia durant 10 anys amb la seva presència”.