Dues detingudes a Girona per intentar entrar en pisos amb el mètode de la ‘radiografia’

Les dones van utilitzar dos talls de plàstic d'un pot de xampú

Els Mossos de la comissaria del Gironès - Pla de l’Estany, van detenir el dia 13 de gener a Girona, dues dones de 18 i 36 anys d’edat, nacionalitat macedònia, una amb domicili a Carbonia (Itàlia) i l'altre desconegut, com a presumptes autores d’un robatori amb força en grau de temptativa.
 
Pels voltants de les deu del matí del 13 de gener, mentre agents no uniformats patrullaven preventivament per evitar robatoris amb força a interior de domicilis per la ciutat, va veure una dona que mirava a banda i banda del carrer amb una  actitud vigilant i nerviosa al carrer Bonastruc de Porta. Així mateix, els agents van veure com una segona persona manipulava el pany d’accés de l’edifici. Després de fer-se unes senyals, ambdues van entrar a l’interior de l’immoble.
 
Els agents van accedir a l’edifici per esbrinar què estaven fent aquestes dues persones. A una d’elles la van localitzar vigilant al replà d’un tercer pis, mentre que l’altra manipulava el pany d’una porta. Els agents es van identificar com a policies. En aquell moment van veure com una de les dones amagava algun objecte entre les cames.
 
Els agents les van traslladar a efectes d’identificació a les dependències policials on se les va escorcollar. En l’escorcoll se’ls va trobar dos talls de plàstic de pot de xampú amb una forma ovalada, estri utilitzat per accedir als domicilis mitjançant el sistema conegut com la ‘radiografia’.
 
Les detingudes, de qui consten antecedents, va passar el dia 14 a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
El Cos de Mossos d’Esquadra recomana, com a consell de seguretat bàsic, comprovar que tots els accessos estiguin ben tancats amb clau (donar la volta al pany) abans de sortir del domicili i també a la nit, al anar a dormir.