La seguretat del tram de la C-66 a Banyoles serà objecte d'estudi

L'objectiu és veure si cal fer-hi alguna actuació d'urgència mentre la carretera no es desdobli

La Generalitat farà un estudi per analitzar la seguretat al tram de la C-66 que funciona com a variant de Banyoles. És a dir, als quilòmetres compresos entre la sortida del veïnat de Melianta (a Fontcoberta) i el punt on la calçada ja es desdobla, a Cornellà del Terri.

L'Ajuntament de Banyoles i la Generalitat estan d'acord amb què desdoblar la variant s'ha convertit en una prioritat, perquè és un tram que concentra nombrosos accidents. Ara fa poques setmanes, a principis de desembre, el conductor d'una furgoneta hi va morir en xocar contra un tràiler. Tot i això, el desdoblament no es farà aquest 2015; per això, l'estudi permetrà veure si hi ha mancances de seguretat i actuar-hi d'urgència.

L'Ajuntament de Banyoles ha insistit reiteradament a la Generalitat en què cal desdoblar la variant de la C-66. L'alcalde ja ho va fer amb l'anterior conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i ara també amb Santi Vila.


El consistori recorda que aquest tram, de pocs quilòmetres, concentra "molt trànsit" i que s'han registrat "diferents accidents que han generat preocupació". Ara fa poques setmanes, el 9 de desembre, el conductor d'una furgoneta va perdre la vida després de xocar contra un tràiler. L'accident va tenir lloc al quilòmetre 44 de la C-66, en plena variant, i va obligar a tallar la via en els dos sentits.

Tot i que al mes de novembre es van reasfaltar alguns trams de la variant, l'Ajuntament de Banyoles subratlla que la solució definitiva passa pel desdoblament. De totes maneres, tot i que el Departament de Territori i Sostenibilitat també considera que el projecte és "prioritari", també ha fet saber al consistori que l'obra no es farà aquest 2015.

Mentre el desdoblament no arribi, però, la Generalitat s'ha compromès a fer les actuacions d'urgència que calguin en aquest tram de la C-66 per millorar-ne la seguretat. Per això, aquesta mateixa setmana el Departament encarregarà una auditoria, que analitzarà l'estat de la variant de Banyoles. L'estudi haurà de determinar si hi ha alguna mancança (de senyalització o d'estat del ferm, per exemple). Quan se'n tinguin els resultats, Territori planificarà quines actuacions cal fet en aquest tram de la C-66.